GEEN Vstřícná banka:
Air Bank - Proklientský přístup máme hluboko ve svém DNA


02. 07. 2015  00:42     Miroslav Zeman     komentáře (0)

Air Bank se v projektu prvního klientského ratingu GEEN Vstřícná banka za rok 2014 umístila na skvělém druhém místě. Zeptali jsme se tedy mluvčího této banky Vládi Komjatiho na pocity z umístění a plány do budoucna. ČTĚTE DÁLE!

GEEN Vstřícná banka: Air Bank - Proklientský přístup máme hluboko ve svém DNA




Gratulujeme Vám k obhajobě druhého místa v projektu hodnocení bank -  Nejvstřícnější banka v České republice. Jak vnímáte fakt, že jste se již po třetí v řadě umístili v tomto projektu na medailové pozici? Co podle Vašeho názoru za tímto úspěchem stojí?

Z tak vysokého umístění už třetí rok po sobě máme samozřejmě radost. Vždyť jsme na český trh vstoupili jako poslední z nových bank a déle než tři roky na trhu ani nejsme. Vstupovali jsme na něj s tím, že chceme být první bankou, kterou mohou mít lidé rádi. Proto jsou u nás klienti od začátku středobodem všeho, co děláme. Myslím, že právě naslouchání klientům, férový a přátelský přístup k nim a práce s jejich zpětnou vazbou stojí za naším úspěchem. A to nejen v soutěži, ale i obecně.

Souhlasíte s tvrzením, které padlo také na tiskové konferenci, že Air Bank je nejúspěšnější z tzv. "nízkonákladových bank"? Tedy že nejvíce nabírá nové klienty a vykazuje nejvyšší zisk, resp. je nejvíce vidět?

Pravdou je, že od začátku rosteme mnohem rychleji, než jsme čekali. A v některých oblastech jsme už předběhli i jiné nové banky, které přišly několik let před námi. Za největší úspěch ale osobně považuju to, že se lidé rozhodli změnou banky opět zabývat. A především, že jich stovky tisíc ročně svoji banku opravdu změní a doporučují pak změnu banky i svému okolí. Tohoto úspěchu jsme ale rozhodně nedosáhli sami, tohle je společná zásluha všech nových bank, které přišli na trh s cílem něco změnit.

Prozradíte nám, jak bude rozdělen zisk z minulého roku, jak je vysoký a jak je s ním banka spokojená? Naplnily se plány, které si banka do roku 2014 předsevzala?

Loňský rok pro nás byl z pohledu hospodaření naprosto klíčový, protože jsme se poprvé přehoupli do černých čísel a dosáhli čistého zisku 313 milionů korun. Nejenom, že jsme tím naplnili plán, dokonce jsme ho výrazně překročili. Při našem startu jsme totiž očekávali, že se do zisku poprvé dostaneme až o rok později. Celý loňský zisk jsme se rozhodli převést do nerozděleného zisku minulých let. Jinými slovy, zůstává u nás v bance a použijeme ho pro náš další rozvoj.

Jaké jsou TOP produkty či služby, které dle Vašeho názoru poskytuje Air Bank nejlépe? Tedy v kterých produktech a službách je Air Bank na špičce a které jsou určitou vlajkovou lodí banky?

Celá Air Bank vznikla jako odpověď na to, co lidem u bank chybělo nebo vadilo. Klientům tak například neúčtujeme žádné absurdní poplatky, úročíme jim peníze i na běžných účtech, nabízíme jim půjčky s nejnižší sazbou jen za to, že budou splácet včas, a nově jim umožňujeme převést si k nám i svou hypotéku a získat tím v Česku zatím nevídanou flexibilitu při splácení. Vedle jednoduchých a výhodných služeb si také zakládáme na vynikajícím servisu a férovém a přátelském přístupu ke klientům. Toho nedosáhnete několika vlajkovými loděmi, ale jen správně nastavenými proklientskými hodnotami, které má celá firma i všichni její zaměstnanci zakotveny hluboko ve své DNA.

Sledujete osobně hodnocení výsledků Vstřícné banky jako zpětné vazby pro vaši banku? Jak velký vliv mají výsledky hodnocení těchto projektů na budoucí strategii banky a volbu a vývoj nových produktů?

Výsledky soutěží bereme jako zajímavou zpětnou vazbu, obecně ale při plánování našich budoucích služeb vycházíme hlavně z toho, co chtějí přímo naši klienti. Každý měsíc od nich slyšíme nebo čteme přes tisíc námětů, nad kterými se každé dva týdny schází naše vedení. Dívá se, jaká témata se objevují nejčastěji, a s těmi pak dál pracuje. Zpětná vazba od klientů se tak promítá do všeho, co děláme, od drobných úprav v procesech až po vývoj úplně nových služeb.

Prozradíte co nového plánujete pro rok 2015, případně 2016 tak abyste obhájili svou pozici, nebo se dokonce posunuli na vítězný titul Nejvstřícnější banka za celý rok 2015?

Už zkraje letošního roku jsme přišli s dvěma velmi žádanými službami – převodem hypotéky a pojištěním. Obojí zatím nabízíme zkušebně jen na pobočkách, stejně jako u našich ostatních služeb ale chystáme i možnost jejich zřízení kompletně přes internet nebo telefon. Dojít by k tomu mohlo během několika následujících měsíců. Ještě letos také chceme upravit naše procesy, podmínky i samotný běžný účet tak, aby ho mohli využívat i živnostníci. Spustíme také některé nové služby, s pomocí kterých klientům umožníme udělat si pořádek v každodenních financích. A to samozřejmě není všechno. Bude toho víc. 

POJĎTE ROZHODNOUT O SVÉ NEJVSTŘÍCNĚJŠÍ BANCE A OZNÁMKUJTE SVOU BANKU V UNIKÁTNÍM HODNOCENÍ PRVNÍHO KLIENTSKÉHO RATINGU BANK GEEN VSTŘÍCNÁ BANKA ZDE!

geen_vstricna



GEEN Vstřícná banka: Air Bank - Proklientský přístup máme hluboko ve svém DNA

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16279011568

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2390
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,5870
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8575
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3545
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,8710
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4150
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0716
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více