Vrba:
Poplatek za vklad hotovosti se zvyšuje. Platí ho ale třetí osoba


02. 02. 2017  00:08     Miroslav Zeman     komentáře (0)

VRBA - Klient si stěžoval na RB, kerá zvyšuje poplatek za vklad hotovosti na přepážce. Zvýšení se týká pouze majitele účtu. U vkladu hotovosti třetí osbou bude poplatek hradit právě tato osoba. ČTĚTE DÁLE!

Vrba: Poplatek za vklad hotovosti se zvyšuje. Platí ho ale třetí osoba




Klient si stěžuje na poplatek za přijetí vkladu hotovosti na přepážce. Ta se má zvýšit u RB z 10 na 25 Kč. Dle vyjádření banky se však jedná o vklad provedený majitelem účtu, nikoliv o vklad třetí osobou. V takovém případě totiž hradí celý poplatek právě tato třetí osoba, která vklad na pobočce provádí. Není tak poplatkem zatížen majitel účtu.

Stížnost klienta:

Dobrý den,
 
včera jsem s úděsem zjistil, že se RB chystá od 1.4. zvýšit poplatek za přijetí vkladu hotovosti ze současných už tak zlodějských 10 Kč na 25 Kč u všech tarifů. Pozor, jedná se o tu část poplatku, kterou zaplatím jako majitel účtu, aniž bych měl možnost ovlivnit, zda chci hotovost přijímat či nikoliv. Dál vkladatel zaplatí 95 Kč (do dubna 65 kč).
 
Vyjádření banky je toto "Hotovostní operace pro banku znamenají značné náklady, a proto se dlouhodobě snažíme klienty
motivovat k tomu, aby pro běžné transakce využívali především kanály přímého bankovnictví. V případě vkladů Vaší osobou ve
prospěch Vašeho účtu lze využít zdarma vkladové bankomaty." Nicméně je to zcela nesmyslné. Pokud s tím mají náklady, mohu samozřejmě to chápat, ale nechť je chtějí po vkladateli. Když není schopný zaplatit jinak, ať si za vklad zaplatí. Ale my když máme větší množství faktur v hodnotě 150-200 Kč, tak 25 Kč je opravdu velké procento z takové částky a dostáváme se tak pod náklady. Je to celé nesmyslné jako by byl poplatek za přijatou sms apod.
 
Samozřejmě okamžitě odejít není tak snadné kvůli různým aktivitám, úvěru atd.
 
Píšu Vám to, protože toto je principiálně špatně a považuji takový poplatek pro majitele účtu v dnešní době za opravdu až drzost. Ještě pořád tomu nemůžu uvěřit, že jsou něčeho takového schopni.
 
Myslím, že by si to mohlo zasloužit nějakou poznámku na Vašem webu. Ale nechám na Vašem uvážení.
 
S pozdravem

Reakce Raiffeisenbank:

"Jak již bylo řečeno, snahou je do budoucna omezit hotovostní transakce na pobočkách a klienty více směřovat k využívání bezhotovostních plateb, které jsou modernější, efektivnější a méně nákladné. Ano, nově bude vklad na účet majitelem nebo disponentem 25 Kč. Pokud jde o vklad 3. osobou, tj. uvedených 95 Kč, je tento poplatek hrazen vkladatelem, tedy nejde k tíži majitele účtu. V případě, že by se toto stalo, klient má možnost takovou transakci reklamovat. Pokud má klient jakékoliv dotazy či pochybnosti, doporučujeme obrátit se na osobního bankéře, se kterým může danou problematiku projednat osobně a najít vhodné řešení.

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ PŘÍSPĚVKY V SEKCI VRBA A REAKCE BANK NALEZNETE ZDE!



Vrba: Poplatek za vklad hotovosti se zvyšuje. Platí ho ale třetí osoba

Diskutovat (0)


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více