Rozhovor:
Equa Bank je nejrychlejším poskytovatelem půjček v České republice


06. 06. 2017  07:04     Miroslav Zeman     komentáře (0)

I. část rozhovoru: V rámci našeho tematického týdne zaměřeného na úvěry a úvěrové produkty, jsme se zeptali Ondřeje Háka, ředitele úvěrových a pojišťovacích produktů  Equa Bank, a.s.

Rozhovor: Equa Bank je nejrychlejším poskytovatelem půjček v České republice




Equa Bank se řadí k poměrně mladým tzv. nízkonákladovým bankám. Dosud jsme mohli zaznamenávat v souvislosti s nízkonákladovými bankami hlavně nízké či nulové poplatky u běžných účtů, jako hlavní konkurenční výhodu těchto bank. Jak si ale nízkonákladové banky obecně stojí v oblasti úvěrových produktů a jejich výhodnosti? Proč by měl jít klient vyřídit úvěr právě k nízkonákladové bance či konkrétně k Equa Bank? Jakou výhodu mu to přinese?

Naše půjčky jsou pro klienty srozumitelné, jednoduché a výhodné. To, na čem se s klienty dohodneme, platí po celou dobu. Žádné podmíněné výhody a bonusy. Všechno je jasné ihned od začátku. Zároveň víme, že pro klienty je při čerpání půjčky velmi důležitá rychlost. Proto vyřizujeme za klienta vše, co lze. Využíváme moderní postupy a nesbíráme zbytečné papíry. Můžeme směle tvrdit, že jsme nejrychlejším poskytovatelem bankovních půjček v republice – to, zda půjčku klientovi poskytneme, dokážeme téměř u všech posoudit během několika málo minut.  A proč by měli klienti jít právě k nám?  Právě kvůli rychlosti, jednoduchosti a výhodnosti.  K půjčce navíc každému, kdo ještě nemá v Equa bank účet, běžný účet zřídíme. Součástí tohoto účtu, který byl opakovaně v mnoha testech vyhodnocen jako nejvýhodnější na trhu, je platební karta s neomezenými výběry ze všech bankomatů v ČR zdarma. Vedení účtu a platební styk v rámci ČR je také zdarma. A to vše zcela bez podmínek.

Equa Bank je velmi rychle rostoucí bankou. Nejčastěji se z médií dozvíme o kolik vzrostl počet klientů každé z bank, tedy zejména kolik bylo otevřeno nových běžných účtů, ale jak roste Equa Bank z pohledu počtu klientů s úvěrem a objemu klientů?

Ke konci 1. čtvrtletí 2017 jsme poskytli úvěry o celkovém objemu 32 miliard korun, což v meziročním srovnání představuje nárůst o 15 %. Poskytujeme přitom jak spotřebitelské půjčky, tak hypoteční úvěry, ale i úvěry firemní (živnostníkům a malým a středním firmám).

Jaký je hlavní úvěrový produkt, který je vlajkovou lodí Vaší nabídky a jak si na trhu úvěrů v České republice vede? Proč by si klient měl vybrat právě tento úvěr od Equa Bank?

Equa bank vstoupila na trh spotřebitelských úvěrů v roce 2012, kdy uvedla unikátní refinancování spotřebitelských půjček – RePůjčku. Uvedení tohoto produktu do značné míry rozhýbalo jinak stojaté vody trhu osobních půjček, kdy do značné míry i díky našemu produktu, došlo postupně v letech k výraznému snížení úrokových sazeb spotřebitelských úvěrů. Ty byly v té době i dvakrát vyšší než v jiných vyspělých zemích Evropy. Na tento revoluční produkt jsme brzy navázali i nabídkou klasického neúčelového úvěru – Minutové půjčky. Tato Minutová půjčka je v současnosti naším hlavním úvěrovým produktem a zájem klientů o ni neustále roste.  Mezi konkurenčními nabídkami se vymezuje komplexností svých výhod. Jedná se především o rychlost vyřízení – během několika minut, nízkou úrokovou sazbu – od 5,7 % p.a., vysokým úvěrovým rámcem bez ručitele – 5.000 až 600.000 korun, flexibilitou splácení – každý si může nastavit výši splátky a její termín. Výši splátky může přitom v průběhu splácení kdykoliv změnit podle toho, jak mu to jeho osobní rozpočet dovolí.  Další výhodou je minimální administrativa – žádost je vyplněna během pár minut, nevyžadujeme nic než obřanský průkaz, a nulové poplatky – žádost, vyřízení ,  poskytnutí úvěru je zdarma, stejně jako jeho předčasné splacení. 
Soubor všech těchto atributů dělá z Minutové půjčky jednu z nejvýhodnějších nabídek na trhu.

Jedna věc je najít třeba v internetových vyhledavačích nejvýhodnější úvěr z pohledu úroků, RPSN, výše splátky apod. ale velmi důležité je pro klienty i parametr rychlosti pořízení, malé administrativy spojené se schvalováním úvěru a celkový komfort vyřízení. Jak se vyrovnává Equa Bank i s těmito parametry?

Ondřeje Háka, ředitele úvěrových a pojišťovacích p

Bude to znít sebevědomě, ale jsem přesvědčen, že právě v celkovém komfortu a rychlosti vyřízení jsme v Equa bank nejlepší. Potvrzuje nám to pravidelně pozitivní zpětná vazba od nezávislých finančních poradců, ale i to, že s půjčkami právě i díky této skutečnosti opakovaně bodujeme v soutěži Zlatá koruna. Z poslední 4 ročníky jsme v kategorii Úvěry získali 3x zlato a jen jednou stříbro.

NÁŠ SERIÁL O ÚVĚRECH, ÚVĚROVÝCH PRODUKTECH A FINANČNÍ GRAMOTNOSTI NALEZNETE ZDE!

S partnerem speciálu o úvěrech

Equa Bank



Rozhovor: Equa Bank je nejrychlejším poskytovatelem půjček v České republice

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

15590785344

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2620
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,7020
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8330
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5365
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,9990
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4050
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0774
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více