Kniha Patrika Nachera:
Kdo chce kam, pomozme mu tam


06. 11. 2019  00:36     Patrik Nacher     komentáře (0)

STŘEDEČNÍ SERIÁL - KNIHA KONEC FINANČNÍCH NEGRAMOTŮ V ČECHÁCH: Kdo chce kam, pomozmu mu tam. Při odjezdu na dovolenou nezapomeňte na bezpečnostní opatření. ČTĚTE DÁLE!

Kniha Patrika Nachera: Kdo chce kam, pomozme mu tam




Kdo chce kam, pomozme mu tam – aneb když jedeme na dovolenou, nepomáhejme zlodějům, aby nám mezi tím vyluxovali byt. Nestačí naši domácnost jen fyzicky a elektronicky zabezpečit či se pojistit proti krádeži. Před odjezdem se raději ubezpečíme, že je vypnutý přívod plynu, není zapnutý žádný elektrický spotřebič a nebo že nekape kohoutek a jsou dovřené dveře na balkon. Všechny spotřebiče, které jsou v režimu stand-by vypneme úplně.

Ze zkušenosti je dobrý TIP vyvolat zdání, že je v bytě stále někdo přítomen – trvale zapnuté energeticky nenáročné světlo nebo instalování elektronického zařízení, které umožňuje v nepravidelných časech zapínat světla, a také někdo, kdo vybírá schránku či sousedka zalévající kytky. Mimochodem dnes dokonce existuje i druh asistenční služby, která umí zajistit dozor nad dočasně opuštěným bytem, může se postarat o seniora, o kterého jinak pečujeme, či zajistí umístění domácích zvířat do útulku.

A aby celá tato příprava nepřišla vniveč, nesmíme propadnout touze pochlubit se a sdílet svou polohu a fotky z dovolené na sociálních sítích, „nejlépe“ ještě s oznámením, kdy se budeme vracet zpět domů. K tomu chybí ještě dodat, kde je schovaný náhradní klíč, fotky bytu s označením našich cenností a u vchodu cedulka pro zloděje „vítáme vás“. Zážitky z dovolené můžeme přidat na Facebook v klidu až po návratu. Na dovolenou jedeme mimo jiné proto, abychom nebyli neustále online.

Další díly našeho seriálu o knize Konec finančních negramotů v Čechách si můžete přečíst ZDE!

NOVOU KNIHU PATRIKA NACHERA SI MŮŽETE ZAKOUPIT PŘÍMO ZDE!

Konec negramotů



Kniha Patrika Nachera: Kdo chce kam, pomozme mu tam

Diskutovat (0)