Kniha Patrika Nachera:
Ve zdravém těle zdravý duch


04. 12. 2019  00:48     Patrik Nacher     komentáře (0)

STŘEDEČNÍ SERIÁL - KNIHA KONEC FINANČNÍCH NEGRAMOTŮ V ČECHÁCH: Žít a jíst zdravě nemusí být nutně dražší. Je třeba jen dobře vybírat a myslet na to, že nemusíme utrácet za léčení a léky. ČTĚTE DÁLE!

Kniha Patrika Nachera: Ve zdravém těle zdravý duch




Ve zdravém těle zdravý duch – aneb zdravý životní styl (nemyslím módní) není nákladnější, ale naopak v důsledcích levnější (pokud se dá vůbec zdraví přepočítávat na peníze). Výmluva na peníze tedy neobstojí. Začněme tématem, které se stalo úžasným obchodním artiklem – hubnutí. Kupujeme si různé potravinové doplňky, spalovače tuku, blbneme s různými dietami. Jednou je to dělená strava, pak nedělená, jednou jsou vajíčka nezdravá, aby to za pár let bylo přesně opačně. Přitom pro začátek stačí udělat opravdu málo – pravidelně jíst (každé tři hodiny) a pít hodně tekutin, což nám od mládí připomínali starým pořekadlem zejména ve večerních hodinách, že „hlad je převlečená žízeň“. My ovšem najdeme množství výmluv, proč nemůžeme dodržovat ani tento základ. Jednou je moc práce, pak jsou žroutem času naše děti a nakonec jsou to naše stíny – počítač a telefon, které dnes de facto řídí náš život (o roli času v dnešní době více u přísloví „Pospíchej pomalu“). TIP: na svém mobilu, když už nás tak ovládá, si nastavíme po třech hodinách připomínku – zvonění oznamující čas na jídlo a pití (stejně jako nám mobil oznámí schůzku, úkol). Stačí malá svačina a sklenice čisté vody. Ušetříme tak peníze za léky na cukrovku, kterou nepravidelnou stravou doslova zveme do našeho těla, za různá psychofarmaka, jejichž užívání je velmi populární, moderní a lezoucí do peněz.

A jak je to s vitamíny, minerály a dalšími látkami, jejichž cena se v různých produktech pohybuje v řádech stovek korun, o chemii nemluvě? Stačí opravdu minimální úsilí – ráno po probuzení vypít skleničku vlažné vody z kohoutku a do vody si vymačkat jeden citron. Na svačinu si do bílého jogurtu přidat lžičku skořice a večer pak schroupat tři mrkve. Celková cena někde kolem 25 korun. Přitom získáme denní dávku vitamínu C, skořice nám zrychlí metabolismus a v kombinaci s jogurtem krásně pročistí střeva a mrkev je perfektní zdroj nerozpustné vlákniny, antioxidantů, vitamínů a minerálů. Navíc je těžká, takže nebudeme mít večer již chuť na brambůrky, křupky, oříšky a podobné „dobrůtky“ k televizi.

A pokud jde o pohyb, tam je to jako přes kopírák – výmluvy na čas a peníze. Neřekl bych, že třeba skoky přes švihadlo, svižná chůze nebo posilování s vlastní váhou, případně s váhou svých dětí, které použijeme jako zátěž, by byly aktivity finančně i časově náročné. Slovy Jana Wericha: „Kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody.

Další díly našeho seriálu o knize Konec finančních negramotů v Čechách si můžete přečíst ZDE!

NOVOU KNIHU PATRIKA NACHERA SI MŮŽETE ZAKOUPIT PŘÍMO ZDE!

Konec negramotů



Kniha Patrika Nachera: Ve zdravém těle zdravý duch

Diskutovat (0)