130. DÍL - Ideální banka 21. století:
Ideální banka a politická opatření


05. 03. 2018  00:45     Miroslav Zeman     komentáře (0)

PONDĚLNÍ A ČTVRTEČNÍ SERIÁL - IDEÁLNÍ BANKA 21 STOLETÍ: V rámci osmého ročníku soutěže středních a vysokých škol přinášíme jednotlivé práce studentů od těch nejlepších po ty méně úspěšné. Podívejte se tak spolu s námi na svět očima našich dětí. 131. místo získal student Lukáš Tomek z Univerzity Hradec Králové. ČTĚTE DÁLE!

130. DÍL - Ideální banka 21. století: Ideální banka a politická opatření




Lukáš Tomek je studentem Univerzity Hradec Králové. Tato vysoká škola je bezkonkurenčně nejaktivnější školou v letošním ročníku soutěže s největším počtem přihlášených studentů. Univerzitě tak za její aktivitu a zájem o vysokou kvalitu a význam soutěže vřele děkujeme.

CELOU SOUTĚŽNÍ PRÁCI LUKÁŠE TOMKA NALEZNETE ZDE:

"Pokud se vysloví pojem „Ideální banka 21. století“, vybaví se mi menší, bezpečnější, rozmanitější a více stabilní bankovní systém. Banky plní velmi zásadní úlohy v moderních hospodářstvích, ale ve své podstatě jsou křehké a tím pádem jsou stále náchylnější k větším rizikům. Jak by měl dobrý bankovní systém vypadat? Nejlepší pomocí pro řešení problémů by byla politická opatření.

Každá banka v dnešní době je přesvědčena, že právě ona je tou „ideální bankou“. Nicméně pro většinu z nich se nezbytnou součástí a prioritou jejich obchodní strategie stávají věrnostní programy a výhodné balíčky.

Do budoucna bych se však zaměřil na jiné přednosti, např. jak už to v některých vyspělejších zemích funguje – v případě hypotéky a následného úrazu klienta, bude po dobu jeho rekonvalescence banka splácet dluh za něj, popřípadě upraví splátky tak, aby byli úměrné jeho příjmům.

V příštích letech by podle mého názoru mělo být raději více menších společností. Čím více vkladatelů a investorů do banky ukládá svoje peníze, tím menší riziko bankrotu hrozí, ale napříč tomu, jak je riziko malé, stále existuje, a proto by v případě krachu velké banky došlo k obrovským finančním ztrátám. Jedním z ukazatelů, jak zjistit, že je banka příliš velká, je, pokud má na trhu příliš velký podíl.

Dle mého názoru je dnes nabídka finančních či nefinančních služeb velmi rozmanitá, avšak většina z nich je – myslím si – vysoce a někdy i zbytečně zpoplatněná (poplatek za vklad, výběr), kdežto úroky jsou ve většině téměř nulové. Pokud by to bylo naopak, a banka by si cenila klienta tím, že by např. zvýšila úroky a dávala mu odměny v důsledku toho, že u nich má založený účet, žilo by se v České republice hned veseleji J."

Partnerem soutěže IDEÁLNÍ BANKA 21. STOLETÍ je dlouhodobě Air Bank, tedy banka, která na tuzemském trhu rovněž vyniká svou inovativností a snahou přinášet klientům neustále nová a efektivní řešení.

Air Bank

DALŠÍ SOUTĚŽNÍ PRÁCE SOUTĚŽÍCÍCH A INFORMACE O SOUTĚŽIL NALEZNETE ZDE!



130. DÍL - Ideální banka 21. století: Ideální banka a politická opatření

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

15583745088

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2620
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,7020
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8330
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5365
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,9990
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4050
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0774
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více