Komentované zprávy bank:
Infolinka ČSOB umí komunikovat s neslyšícími a KB zkrátila ceník


06. 11. 2019  00:51     Redakce     komentáře (0)

KOMENTOVANÉ TISKOVÉ ZPRÁVY Z BANK:

O čem nás naše banky informují? A jak moc jsou jejich tiskové zprávy zajímavé? Podíváme se na ně trochu veselýma a trochu kritickýma očima. ČTĚTE DÁLE!

Komentované zprávy bank: Infolinka ČSOB umí komunikovat s neslyšícími a KB zkrátila ceník




Komentované zprávy nejsou přesnými či seriózními zprávami o krocích bank a jejich náplni. Jedná se o odlehčený komentář a ironizování tiskových zpráv z bank, které jsou často strohé, vážné a banky se v nich rády nekriticky chválí.

Reakce některých zástupců bank na naši novou rubriku svědčí o faktu, že výše uvedený smysl této rubriky zatím nepochopili. Připomínáme, že se nejedná o aktuální zpravodajství, ale o výběr zpráv z předchozího čtvrtletí, které jsou zajímavé ke komentování a zároveň mohou sloužit k hodnocení bank v našem projektu Vstřícná banka.

Tento týden jsme vybrali následující zprávy, které banky vydaly v předchozím čtvrtletí. Čtěte!


Infolinka ČSOB umí nově komunikovat i s neslyšícími

ČSOB Infolinka ČSOB umí nově komunikovat i s osobami, které trpí vadami sluchu. Neslyšící nebo nedoslýchaví klienti mohou využít telefonický kontakt podporovaný online simultánním přepisem. Ten odstraňuje komunikační bariéru mezi klientem a operátorem linky, je časově vysoce efektivní a zajišťuje klientovi rovnoprávný přístup k informacím a službám. V Česku unikátní službu mohou využívat i cizinci, kteří umí česky jen částečně a psaný text je pro ně snadnější na porozumění.

Musíme ocenit snahu banky o zlepšení informačních služeb pro neslyšící. Právě ti mají velký problém při komunikaci na dálku. Právě ČSOB tak tento problém u své infolinky velmi dobře a kvalitně vyřešila. I toto opatření výrazným způsobe posune ČSOB  v hodnocení Vstřícná banka – Handicap Friendly.


Rok 2018 byl pro Českou spořitelnu úspěšný. Konsolidovaný čistý zisk vzrostl v porovnání s rokem 2017 o 5,1 % na 15,4 mld. Kč.

Česká spořitelna Česká spořitelna vykázala k 31. prosinci 2018 neauditovaný konsolidovaný čistý zisk počítaný podle mezinárodních standardů pro finanční výkaznictví (IFRS) ve výši 15,4 mld. Kč. Čistý zisk za rok 2017 činil 14,6 mld. Kč. V meziročním porovnání se tak čistý zisk zvýšil o 5,1 %. Ještě výraznější nárůst zaznamenal provozní zisk, který se díky výrazně rostoucím úrokovým výnosům a stabilním nákladům zvýšil o 9,3 % na 20,8 mld. Kč.

Už tradičně hodnotíme růst zisku bank obdobným způsobem. Na jednu stranu můžeme být rádi, že se bankám v České republice daří a vykazují tučné zisky. Na druhou stranu bankovní klienti, ani tuzemská ekonomika z růstu zisku nic moc nemají. Banky jsou jedním z největších vývozců zisků do zahraničí. Peníze které by mohly být investovány do silné inovace bankovních služeb, a výraznějším způsobem zvyšovat hrubý domácí produkt země, končí ve vyspělejších zemích, kde sídlí vlastníci tuzemských bank.


Komerční banka zkrátila ceník na polovinu a nabízí možnost zdarma vyzkoušet i prestižní služby

Komerční banka Komerční banka má pro své klienty o polovinu kratší ceník. Zároveň s tím se přehled cen výrazně zjednodušil. Souhrn nejvyužívanějších služeb KB včetně informace, zda jsou zdarma či zpoplatněné, mohou klienti zjistit i z  jednostránkových ceníků, které jsou k dispozici rovněž na webových stránkách banky. Všechny ceníky jsou od poloviny tohoto roku kompletně v novém designu.

Jakékoliv zpřehlednění a zmenšení sazebníku nebo ceníku velmi vítáme. Toto kritérium je také jedním z důležitých pro hodnocení dané banky v projektu Vstřícná banka. Klienti chtějí mít rychlé, přesné a jasné informace o cenách a poplatcích banky. Čím komplikovanější sazebník, tím je to pro klienty horší a naopak. Jednostránkové ceníky jsou dobrý nápad. Nesmí se však jednat pouze o rozklad původního složitého a dlouhého ceníku na několik jednostránkových.


 

Minulé komentované zprávy bank:

"ČSOB podporuje nové trendy v energetice, Moneta nabízí osobní pojištění"

naleznete ZDE



Komentované zprávy bank: Infolinka ČSOB umí komunikovat s neslyšícími a KB zkrátila ceník

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

15159818512

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,3070
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,7940
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8820
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,6425
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,0510
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4200
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0866
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více