9 z 10 Čechů již může zaplatit prostřednictvím Google Pay


06. 12. 2019  00:23     Tisková zpráva     komentáře (0)

Banky, které podporují platební metodu Google Pay, již pokrývají 90 % české populace. Zaplatit prostřednictvím Google Pay lze také ve více než 10 000 českých e-shopů. Podle průzkumu MasterCard se placení mobilem na všech bezkontaktních terminálech těší stále větší oblibě po celém Česku. Mezi české online obchodníky, kteří platby prostřednictvím Google Pay podporují, patří například Alza.cz, T-Mobile, Knihy Dobrovský, RegioJet a platební brány Global Payments, PayU a GoPay.

9 z 10 Čechů již může zaplatit prostřednictvím Google Pay




Většina obyvatel v Česku může tedy platit o něco rychleji, bezpečněji a moderněji na většině obchodních míst s bezkontaktními terminály po celé republice i na internetu.

Podle studie výzkumné agentury Ipsos Tambor je bezpečnost stále jednou z největších bariér pro širší přijetí alternativních platebních metod, jako jsou například Google Pay nebo Apple Pay. Toto uvedlo 27 % českých respondentů. Díky tomu, že Google Pay při placení nesdílí s obchodníky číslo platební karty ani ho neukládá do telefonu, je dokonce bezpečnější než běžná plastová platební karta. Platbu nad 500 Kč musí navíc uživatel vždy potvrdit odemknutím obrazovky.

cs-CZ blog

Dle výzkumu Ipsos Tambor využívají online kupující ve věku 18-54 v průměru až 4 různé platební metody a jedna třetina z nich nakoupí na internetu aspoň jednou týdně. Ze zprávy výzkumného institutu Baymard, který se zabývá uživatelským chováním na webu, vyplývá, že skoro každý čtvrtý nákupní košík při online nákupech zůstane nezaplacen, protože uživatelé považují nákupní proces za příliš složitý. Google Pay nákup v online obchodech a aplikacích významně zrychluje. Uživatel jen vybere Google Pay jako platební metodu a zaplatí na pouhé dva kliky bez nutnosti pokaždé znovu zadávat číslo karty a cvv kód.

Tato možnost funguje na internetu bez ohledu na to, zda banka daného uživatele Google Pay podporuje či nikoli, a zároveň bez ohledu na typ webového prohlížeče. (Funguje tedy na všech populárních webových prohlížečích jako Chrome, Safari, Firefox nebo Edge). Uživatelé pouze spárují jakoukoli platební kartu se svým Google účtem, a mohou platit například na stránkách obchodníků, jako je Datart, GoOut, CZC, Lékarna.cz, Heureka nebo Aukro, a také v aplikacích od Alzy, T-Mobile, Flixbusu nebo Electroworldu.



9 z 10 Čechů již může zaplatit prostřednictvím Google Pay

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16376644032

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2390
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,6230
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8460
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3705
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,8130
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4150
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0724
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více