Absolutním vítězem a držitelem titulu MasterCard Obchodník roku 2013 se stala IKEA


04. 02. 2014  18:00     tz     komentáře (0)

Celkový vítěz i vítězové v jednotlivých sortimentních kategoriích byli určeni na základě výsledků rozsáhlého reprezentativního výzkumu společnosti INCOMA GfK na vzorku 1 000 respondentů z celé České republiky. Hodnocenými parametry bylo spontánní jmenování prodejny („top of mind“), počet nakupujících a míra jejich věrnosti prodejně, důvěra zákazníků a spokojenost s vybranými parametry (sortiment, kvalita, personál, služby, uspořádání).

Absolutním vítězem a držitelem titulu MasterCard Obchodník roku 2013 se stala IKEA




  • Absolutním vítězem a držitelem titulu MasterCard Obchodník roku 2013 se stala IKEA. Ta byla také oceněna v rámci oborových kategorií jako MasterCard Obchodník pro domácnost 2013.
  • Mezi další vítěze oborových kategorií patří Kaufland, Sportisimo, Alza.cz, dm drogerie markt, Electro World, Levné knihy a OBI.
  • Ocenění v kategorii GE Money Bank nejpřínosnější věrnostní program se stal Teta Klub drogistického řetězce Teta.
  • Vítězem v kategorii MasterCard Obchodník bez bariér se stalo Tesco.
  • Vítěze v kategorii GE Money Bank Cena veřejnosti vybrali zákazníci hlasováním na internetu a přes SMS. Nejvíc hlasů získal Lidl.
  • Vítězem v kategorii MasterCard Kreativita roku 2013 se stal Lidl. Rozhodla tak porota složená z profesionálů v oboru marketingu, která ocenila kampaň Paulus vs. Ihnačák.

Absolutní vítěz

Absolutním vítězem jedenáctého ročníku ocenění se stala společnost IKEA Česká republika. Lidé nejvíce oceňovali hlavně skladbu sortimentu společnosti, prodejna vykazuje i vysokou míru loajality a důvěry zákazníků. Na druhém místě se v kategorii Absolutní vítěz prosadila dm drogerie markt a na třetím místě se umístila drogerie Teta.

"Letos poprvé mohli obchodníci soutěžit v kategoriích MasterCard Kreativita roku a Věrnostní program roku 2013. Potvrdilo se nám, že inovativní přístup k zákazníkům i nové technologie umožňují obchodníkům zpříjemnit a zjednodušit nakupování a to umí porota i veřejnost ocenit. Snahou MasterCard je podpořit a rozvíjet právě nové a nápadité projekty, které přináší zákazníkům vždy něco navíc,“ říká Martina Kirchrathová, Commerce Development Director společnosti MasterCard Europe pro Českou republiku a Slovensko.

Oborové kategorie

Vedle hlavní kategorie byli na základě průzkumu vybráni i vítězové devíti oborových kategorií:

1. Cenu MasterCard Obchodník s potravinami roku 2013 (hypermarkety, supermarkety, potraviny) letos díky vysoké loajalitě svých zákazníků vyhrál Kaufland, na druhém místě se umístil Globus, který tak neobhájil své loňské vítězství a na třetím místě je Lidl.

2. Ocenění v kategorii MasterCard Obchodník s oděvy 2013 (obuv, oblečení, sport) stejně jako loni vyhrála společnost Sportisimo, na druhém místě se umístil Deichman a na třetím A3 Sport. Sportisimo boduje zejména širokou sítí svých prodejen a vysokou loajalitou zákazníků.

3. Cenu MasterCard Internetový obchodník roku 2013 obhájil portál Alza.cz, na druhém místě se umístil server Mall.cz a na třetím Aukro.cz. Zákazníci pozitivně vnímají především šíři nabízeného sortimentu a obchodu jsou loajální.

4. Vítězem kategorie MasterCard Obchodník s drogerií a parfumerií roku 2013 se stala společnost dm drogerie markt, druhé místo patří drogerii Teta a třetím oceněným se stal Rossmann. Všechny tři společnosti tak dosáhly stejného umístění jako v loňském roce. Oceňovanými charakteristikami dm drogerie jsou především široký sortiment a personál prodejen.

5. MasterCard Obchodník s elektrotechnikou roku 2013 se stal Electro World, na druhém místě skončil Datart a třetí místo obhájil Okay. Electro World u zákazníků boduje zejména šíří sortimentu a kvalitou personálu.

6. Cenu MasterCard Obchodník s knihami, CD a DVD roku 2013 obdržely Levné knihy, hned za ním získaly ocenění Knihy Dobrovský a Neoluxor.

7. Vítězem v kategorii MasterCard Obchodník pro dům a zahradu 2013 (potřeby pro dům, zahradu a chovatele) se stalo OBI, na druhém místě Baumax, na třetím místě Hornbach. OBI zvítězilo ve své kategorii zatím pokaždé za dobu trvání soutěže, a má tak na svém kontě už jedenáct prvenství.

8. Cenu MasterCard Obchodník roku pro domácnost 2013 (nábytek a vybavení domácností) získala IKEA. Na druhém místě je Asko Nábytek a třetí se umístil Jysk. Tato kategorie byla letos do soutěže zařazena poprvé jako samostatná.

9. MasterCard Obchodník bez bariér 2013 se stalo Tesco. Zákazníci ocenili přístup personálu a službu iTesco, kdy jim je nákup doručen až do domu. Záštitu nad touto kategorií převzalo Konto BARIÉRY. (více informací vyjde ve zvláštní tiskové zprávě)

Zvláštní ceny

1. V kategorii MasterCard Obchodník roku 2013 GE Money Bank Cena veřejnosti zvítězil Lidl. První místo mu zajistilo 22 354 hlasů, na druhém místě se umístila IKEA s 10 528 hlasy a na třetím místě je drogerie dm markt se 7 334 hlasy. Zákazníci hlasovali prostřednictvím internetových stránek www.obchodnik-roku.cz a SMS zpráv v průběhu prosince 2013 a ledna 2014 a celkem mezi nejrůznější obchodníky rozdělili 153 973 hlasů.

 

2. Ocenění MasterCard Obchodník roku GE Money Bank Věrnostní program 2013 patří mezi novinky letošního ročníku a získala ho drogerie Teta s programem Teta Klub, který zákazníci označili jako nejpřínosnější.

 

„ Věrnostní programy, které obchodníci stále častěji nabízejí, jsou významným prvkem, kterým se mohou odlišit od konkurence. Mohou výrazně posílit loajalitu zákazníků. Díky velkému množství programů musí být ale postaveny promyšleně a silně“, říká Josef Jehlík, manažer věrnostního programu bene+, GE Money Bank. „ To vše jsou důvody, proč byla soutěž MasterCard Obchodník roku rozšířena o kategorii GE Money Bank Věrnostní program“, dodává Josef Jehlík.

 

3. Vítězem v kategorii MasterCard Kreativita roku 2013 se stal Lidl. Rozhodla tak porota složená z profesionálů v oboru marketingu, která ocenila kampaň Paulus vs. Ihnačák. Jedná se jedinou kategorii, kam sami obchodníci mohli nominovat jednu ze svých úspěšných marketingových kampaní.

 

4. – 5. O vítězi v kategoriích MasterCard Osobnost obchodu 2013 a MasterCard Inovace v obchodě roku 2013 hlasují účastníci Retail Summitu 2014 na základě nominací odborné poroty. (více informací o nominovaných vyjde ve zvláštní tiskové zprávě)

 

Slavnostní vyhlášení výsledků

Slavnostní vyhlášení absolutního vítěze, vítězů všech oborových kategorií i zvláštních cen proběhlo 4. února 2014 v Clarion Congress Hotelu v Praze.

 

Přehled vítězů ocenění MasterCard Obchodník roku 2013

Oborové kategorie

Vítěz

Absolutní vítěz MasterCard Obchodník roku 2013

IKEA

MasterCard Obchodník s potravinami roku 2013

Kaufland

MasterCard Obchodník s oděvy 2013

Sportisimo

MasterCard Internetový obchodník roku 2013

Alza.cz

MasterCard Obchodník s drogerií a parfumerií roku 2013

dm drogerie markt

MasterCard Obchodník s elektrotechnikou roku 2013

Electro World

MasterCard Obchodník s knihami, CD a DVD roku 2013

Levné knihy

MasterCard Obchodník pro dům a zahradu 2013

OBI

MasterCard Obchodník pro domácnost 2013

IKEA

MasterCard Obchodník bez bariér

Tesco

Zvláštní kategorie

Vítěz

MasterCard Obchodník roku 2013 – GE Money Bank Cena veřejnosti (viz zvláštní tisková zpráva)

Lidl

MasterCard Kreativita roku 2013 (viz zvláštní tisková zpráva)

Lidl

MasterCard Obchodník roku 2013 – GE Money Bank Věrnostní program roku 2013

Teta Klub



Absolutním vítězem a držitelem titulu MasterCard Obchodník roku 2013 se stala IKEA

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

15642448496

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2670
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,7180
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8355
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5095
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,1005
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,3900
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0773
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více