Air Bank přidává nové účely hypoték. Financovat bude i pozemky, družstevní byty nebo vypořádání majetkových poměrů


01. 12. 2021  21:46     Tisková zpráva     komentáře (0)

Air Bank začíná rozšiřovat okruh účelů pro financování hypotékou. Vedle stávajících hypoték na koupi zkolaudovaného bytu nebo domu postupně přidá i možnost úvěru na pořízení stavebních i nestavebních pozemků, družstevních bytů a také vypořádání společného jmění manželů nebo dědictví. Banka nově umožňuje také sloučení dvou a více úvěrů na bydlení do jedné hypotéky.

Air Bank přidává nové účely hypoték. Financovat bude i pozemky, družstevní byty nebo vypořádání majetkových poměrů




„Naši hypotéku mohou klienti od prosince využít i ke koupi stavebního pozemku, a to i bez toho, aby na něm museli zahájit výstavbu. A když si budou chtít k domu dokoupit například zahradu nebo třeba příjezdovou cestu, pomůžeme jim zafinancovat i tento nestavební pozemek. Nejpozději na začátku příštího roku bychom navíc rádi nabídli hypotéku také na družstevní byty zajištěné nemovitostmi v osobním vlastnictví a na majetkové vypořádání při rozvodu nebo v případě dědictví nemovitosti,“ říká Radek Perman, vedoucí oddělení Hypoteční služby Air Bank.

Vedle těchto nových účelů na pořízení pozemků, družstevních bytů a majetkového vypořádání se banka plánuje v příštím roce zaměřit také na nabídku hypotéky s postupným čerpáním. Ta se využívá pro výstavbu rodinných domů, větší rekonstrukce nebo k pořízení bytu z developerského projektu.

Air Bank jako první banka na českém trhu umožňuje podání plnohodnotné žádosti o hypotéku v mobilní aplikaci. Za první čtyři týdny od spuštění služby už se počet žádostí o hypotéku prostřednictvím mobilní aplikace blíží tisícovce. Od začátku listopadu banka nově nabízí i konsolidaci dvou a více hypoték, úvěrů ze stavebního spoření či jejich kombinace do jednoho úvěru.

Sjednání a čerpání hypotéky, změna výše splátek, mimořádné splátky nebo předčasné splacení celé hypotéky jsou v Air Bank zdarma. Klienti také mohou využívat Chytrou rezervu, do níž vloží peníze, které mají navíc, a sníží si tak výši zbývající jistiny pro výpočet úroků. Když budou tyto peníze potřebovat, mohou si je kdykoliv vzít zase zpět.



Air Bank přidává nové účely hypoték. Financovat bude i pozemky, družstevní byty nebo vypořádání majetkových poměrů

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

15714405120

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2560
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,7050
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8560
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3735
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,0530
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4000
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0756
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více