ANO spořitelní družstvo je již tři měsíce ziskové


24. 08. 2016  14:43          komentáře (0)

ANO spořitelní družstvo končí první pololetí tohoto roku se třemi ziskovými měsíci. Toho dosáhlo realizací sady opatření v oblasti obchodních a interních procesů k ziskovosti záložny. Provozního zisku dosáhlo ANO spořitelní družstvo dokonce už v březnu 2016 místo plánovaného června. Záložna přijala nové vklady v objemu více než 272 milionů korun a poskytla úvěry ve výši 442 milionů korun.

ANO spořitelní družstvo je již tři měsíce ziskové




„Jsem velmi rád, že mohu oznámit, že se nám podařilo úspěšně provést restrukturalizaci záložny a dostat společnost do černých čísel. Za poslední tři měsíce hospodaříme se ziskem téměř dvou milionů korun,“ říká Ing. Petr Illetško, MBA, předseda představenstva ANO spořitelní družstvo. V loňském roce záložna zisk nevytvořila a skončila hospodaření s mírnou ztrátou. Družstvu se podařilo ve spolupráci s jejími významnými členy téměř vynulovat historickou kumulovanou ztrátu, a tím jej významně zatraktivnit pro vstup nových členů.

 

Uvedený průběžný hospodářský výsledek byl dosažen v návaznosti na zvýšený zájem o depozitní i úvěrové produkty. „Za posledních šest měsíců ANO spořitelní družstvo uzavřelo s klienty nové smlouvy o termínovaných vkladech v celkové výši 272 milionů korun,“ říká Ing. Jiří Diepolt, místopředseda představenstva ANO spořitelní družstvo. Stejně tak se daří i úvěrům. Družstvo poskytlo za prvních šest měsíců tohoto roku úvěry v celkové hodnotě přes 442 milionů korun.

 

V následujících dvou letech plánuje záložna dosáhnout bilanční sumy až 3 miliardy korun a poskytnout přibližně 2,7 miliardy korun úvěrů. Cílem bude i příprava nabídky klíčových produktů a služeb odpovídající profilu banky zaměřující se zejména na živnostníky a malé a střední podniky.



ANO spořitelní družstvo je již tři měsíce ziskové

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16251892080

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2390
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,5870
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8575
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3545
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,8710
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4150
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0716
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více