Banka jako odpočívadlo. Rychlost na úkor kvality?


11. 02. 2016  00:59     Miroslav Zeman     komentáře (0)

BANKY A INOVACE: Tentokrát se budeme věnovat pobočce banky v podobě odpočívadla. Vše velmi jednoduše a účelně zařízeno. Uplatní se zde však rychlost na úkor kvality a bezpečnosti? ČTĚTE DÁLE!

Banka jako odpočívadlo. Rychlost na úkor kvality?




Po bankách v podobě kaváren, kiosků, lodí nebo lázní zde máme pobočku v podobě expres odpočívadla. Tuto pobočku si zřídila i u nás působící ING. Na automobilovém odpočívadle v podobě banky si můžete dát kafe, nebo jiné lehké občerstvení a v rámci požitku s občerstvení si sjednat bankovní službu, nebo si vyřídit jakoukoliv záležitost s touto bankou.

Vše vypadá na fotografii velmi jednoduše. Klient přijede autem, posadí se, objedná si a pak už na místě vyřizuje své bankovní záležitosti. Otázkou je, zda bankovní služby na místě vyřizuje přímo specializovaný barman, nebo na jedné ze sedadel sedí ještě další pracovník, tedy už přímo bankovní úředník. Jak vyplývá z názvu zařízení - Banka - expres, a konec konců i ze vzhledu zařízení, vše by mělo fungovat maximálně rychle a úsporně. 

Otázkou je, jak je řešena bezpečnost takovéto pobočky. Zřejmě se na pobočce tohoto typu nebude vůbec pracovat s hotovostí. Vše se bude vyřizovat pouze na úrovni klient - bankovní poradce - počítač. Vše tak, aby nehrozilo žádné vážné bezpečnostní riziko. 

Jedná se o zajímavý nápad, který připomíná již dnes existující kiosky, například od mBank, které nacházíme v nákupních centrech a jiných místech s vysokým výskytem lidí. I tyto kiosky pracují rychle, s minimálním potřebným vybavením a jejich provoz je velice úsporný a jednoduchý. K obsluze kiosku rovněž postačuje jeden zaměstnanec banky. Pobočka v podobě expres odpočívadla se uplatní v místech, nebo zemích s velkým automobilovým ruchem.

Expres)

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ BANKOVNÍ INOVACE NAJDETE ZDE!

 



Banka jako odpočívadlo. Rychlost na úkor kvality?

Diskutovat (0)