Banky a inovace:
Přicházejí elektronické stravenky. Fungují jako platební karta


27. 08. 2015  00:32     Miroslav Zeman     komentáře (0)

BANKY A INOVACE: Do praxe přicházejí elektronické stravenky, které nahrazují ty dosavadní papírové. Výhodou má být praktičnost, úspora papíru i nákladů. Jak budou elektronické stravenky fungovat? ČTĚTE DÁLE!

Banky a inovace: Přicházejí elektronické stravenky. Fungují jako platební karta




Stravenky používá v České republice přibližně milion a čtvrt zaměstnanců. V současné době lidé používají výhradně papírové stravenky. Tyto fungují jako platidlo. Po zaplacení se ovšem ihned znehodnocují. Použitelnost je pouze jednorázová, což vede ke zdražování tohoto způsobu platby a současně k plýtvání papírem a dalším materiálem. Náročnější je i distribuce těchto papírových stravenek.

Poskytovatelé stravenek se tak inspirovali u bank a začínají hromadněji zavádět elektronické stravenky. Elektronickou stravenkou je klasická karta, kterou zaměstnavatel svým zaměstnancům elektronicky nabije na stanovenou částku. Zaměstnanci pak v restauraci či jiném zařízení touto kartou zaplatí a z té se strhne příslušná částka v hodnotě denní stravenky. Zbytek pak může zaměstnanec doplatit v hotovosti, nebo svou běžnou platební kartou. Praktičnost a jednoduchost elektronické stravenky vede k tomu, že se zájem o tyto stravenky výrazně zvyšuje a to ze strany zaměstnavatelů tak i zaměstnanců. 

Zaměstnanci už si nebudou muset propočítávat počet stravenek, nebo složitě sčítat jejich hodnoty při placení. Jednoduše nově zaplatí stravenkovou kartou stejně jako je zvyklý už u platebních či kreditních karet. Potřebná částka se odečte automaticky. Novinku si pochvalují i provozovatelé restaurací. I těm odpadne náročné propočítávání hodnot stravenek a to jak při placení, tak při sčítání tržby před zavírací dobou.

Princip placení pomocí karet tak nachází další praktické využití. Po základním využití platebních karet při placení za zboží a platbě za jízdné v hromadných dopravních prostředcích, je stravenková karta další masově využívanou technologií, která se v České republice začíná rozjíždět.

POJĎTE ROZHODNOUT O SVÉ NEJVSTŘÍCNĚJŠÍ BANCE A OZNÁMKUJTE SVOU BANKU V UNIKÁTNÍM HODNOCENÍ PRVNÍHO KLIENTSKÉHO RATINGU BANK GEEN VSTŘÍCNÁ BANKA ZDE!

geen_vstricna



Banky a inovace: Přicházejí elektronické stravenky. Fungují jako platební karta

Diskutovat (0)