Banky působící v ČR


01. 01. 2016     ČNB     komentáře (2)

Další články
< < Zpět na článek

Přidat nový komentář

Jméno:
Titulek:
Obsah:


hledám solidní, mladou banku zn. bez závazků | ( Hledač banky | 16. 02. 2012 18:52:40 )
Hledal jsem včera změnu a zkusil jsem založit zkušební účet u fio banky. Podivné na ní je, že na jejím webu jsem nenašel telefon - oproti AXA je to výhoda, protože p.Šimeček by tolik neprotelefonova (viz jeho příspěvek) a prostě by pouze směl psát "mejly" :) Prohlédl jsem i jiné weby e-bank, ale nikde jsem se nedozvěděl, jaké jsou jejich nevýhody a slabiny. Všude blikala jen samá pozitiva. Jak vypadá editace šablon? Co musím mít u sebe, když se přihlašuji k svému účtu? Stačí znát heslo? Musím vkládat i nesmyslnou sms? (Co když bude mít operátor výpadek?) Tak, tak, obvykle musíte mít u sebe ještě "bankovní počítačku", disketu s elektronickým klíčem a k ní samozřejmě počítač a nebo vstupně-výstupní bankovní kartu a vše ještě jistit elektronickým podpisem. Tolik mají strach o naše peníze, že nám bankéři připravují opravdu nedobytnou e-pevnost. Inu, CHRÁNÍ nás před zlými živly, lačnými odklonit naše úspory kousek vedle. Zkrátka a dobře, zůstanu u dosavadního molocha, který mi sice odklání částečky kde může, ale navykal mě na to postupně, takže mi to již připadá normální a etické. Kdesi jsem četl pěknou glosu: "Kdybych to tenkrát věděl, bránil bych Jakeše holým tělem..." Takže, dobře mi tak.
AXA bank má naprosto nefunkční systém!! | ( Šimeček | 22. 11. 2010 12:28:55 )
1.11., opakovaně pak 3.11. jsem dával elektronicky převodní příkaz. Ani jeden nebyl proveden, 5.11. jsem asi po 5 telefonátech, kdy u nich "levá ruka neví, co dělá pravá", a opakovaných stížnostech dosáhl toho, že slíbíli převod uskutečnit okamžitě - samozřejmě, nestalo se tak. Peníze jsem měl převedeny až 8.11. Napsal jsem jim písemně, doporučeně stížnost. Dne 22.11.!!! telefonát z AXA, zda jsem "náhodou" nezadával příkazy v době 1. -3.11., že měly problémy se systémem. O mých problémech, opakovaných stížnostech, telefonátech, dopise dotyčná telefonující nevěděla vůbec nic. Jestli mi vznikla nějaká škoda neprovedenými příkazy mám doložit. Pokud klient nesplní nějaké povinnosti, následují automaticky sankce. Dokládá banka, že jí vznikla škoda? Jsme v romvoprávném postavení. PŘED AXA VARUJI. Naprosto nekorektní jednání.

Další články k tématu

Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

15547503920

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2620
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,7020
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8330
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5365
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,9990
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4050
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0774
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více