Banky zase buzerují své klienty. Nenechte si to líbit!


27. 07. 2021  00:29     Miroslav Zerman     komentáře (0)

Banky postupují tvrdě vůči svým vlastním klientům. Utrácí za tištěné dopisy v rozporu se svým deklarovaným ekologickým zaměřením a honí klienty na pobočky, aby si ověřili, že mají platné osobní údaje klientů. A klient nemá na výběr. Když banku neposlechne, banka ho ztrestá omezením či dokonce zrušením bankovních služeb.

 

Banky zase buzerují své klienty. Nenechte si to líbit!




Také jste dostali v posledních měsících dopis od své banky, že vám ruší či omezuje bankovní služby kvůli tomu, že jste si neaktualizovali osobní údaje v bance? Pak právě takový postup je kandidátem na nejabsurdnější bankovní postup či proces. Důvodem není to, že banka postupuje podle zákona a v případě, kdy nejsou údaje aktualizovány může skutečně omezit bankovní služby pro klienta. Důvodem je častý postup bank, které neaktualizují klientovi osobní údaje při jeho pravidelné návštěvě v bance, kdy to mohou udělat kdykoliv. Navíc téměř vždy pracují na pobočce s osobním dokladem klienta, kdy by stačilo údaje v rámci vyřizované věci aktualizovat automaticky. Mnoho bank, jejich poboček či zaměstnanců to ovšem bohužel nedělá a následně pak trestají své klienty.

Tato věc se stala přesně i panu Poplatkovi, kterému chodily dopisy, aby si aktualizoval své osobní údaje. Protože však pobočku banky často navštěvuje a samozřejmě předkládá i svůj osobní doklad, měl zato, že tento triviální úkon banka už udělala. Bohužel však k jeho překvapení obdržel už jen od banky dopis s tím, že mu banka omezila své služby a má se opět dostavit na pobočku za účelem aktualizace osobních údajů. Pro pana Poplatka zbytečná ztráta času, kterého nemá nazbyt a ze strany banky jeden z absurdních a nelogických postupů.

HLASUJTE TAKÉ V ANKETĚ O NEJABSURDNĚJŠÍ BANKOVNÍ POPLATEK A PŘISPĚJTE K JEHO ZRUŠENÍ ZDE!

Anketa absurdní poplatek ruce

Připadá vám zrušení služeb kvůli neaktualizaci údajů v bance jako absurdní postup?


Celkový počet hlasujících: 11

Připadá vám normální buzerace klientů a jejich honění na pobočku, když za to nakonec může sama banka a její zaměstanci, kteří aktualizaci udějů klienta nedělají automaticky při jeho návštěvě pobočky v jiných záležitostech?



Banky zase buzerují své klienty. Nenechte si to líbit!

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

12462235328

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

300


ČÍSLO TÝDNE - 300 právě tolik miliard korun odeslaly tuzemské společnosti svým zahraničním vlastníkům ve formě dividend. Většina zisku těchto firem tak skončila v zahraničí.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,3210
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4030
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8690
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5540
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,8400
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4150
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0907
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více