Bílá sobota. Od peněz si odpočineme


03. 04. 2021  00:23     Miroslav Zeman     komentáře (0)

Bílá sobota je svátečním dnem Velikonočním, který znamená zlom. Končí období půstu a objevuje se nová naděje symbolizovaná vzkříšením Krista. Bílá sobota je tak znakem nové budoucnosti. Zda bude lepší či horší záleží i na nás.

Bílá sobota. Od peněz si odpočineme




Po Velkém pátku, který byl hlavně v noci doslova nabyt bohatstvím a penězi, znamená Bílá sobota uvolnění. Nejde zde vůbec o peníze. Také je sobota a nepracuje se ani o všedních sobotách. Bílá sobota by měla být prozářená světlem, a když už není to světlo přírodní protože zrovna prší, tak světlem duševním. 

To světlo by mělo vést k lepším zítřků, lepší budoucnosti a to nikoliv v organizovaném podání, jako jsme to znali v minulosti, ale v podání vlasntím, individuálním a dušením. 

Co se stalo na bílou sobotu před necelými dvěma tisíci lety? V pátek byl ukřižován Ježíš Kristus. O bílé sobotě ležel Ježíš už v hrobě. Lidé plakali a naříkali nad jeho smrtí. Utichlo jeho utrpení a bolest. Bílá sobota je tak symbolem klidu, odpočinku. V tu chvíli ještě nikdo nevěděl, co bude následovat. Že se Ježíš stane nesmrtelným.

Ona je vůbec Bílá sobota dobrou příležitostí k tomu, abychom mohli opustit ten svět peněz, úroků, poplatků, RPSN, hypoték, zisků, příjmů, výdajů, práva, účtů apod. O Bílé sobotě se bez těchto věcí klidně můžeme obejít. Vždyť zítra vstrane z mrtvých ten kdo se obětoval pro lidi a vstoupí do nebes. Udělal to ne pro peníze, nebo vlastní zisk, ale proto, abychom mohli nyní žít, a mohli být stále lepší, než jsme teď. 

To být lepší neznamená být výkonnější, mít vyšší příjmy, každý rok růst ziskovosti apod. ale být pozitivnější, radostnější, více se věnovat svým blízkým a předávat jim nezištně radost ze života.

Bílou sobotu pak zkuste zakončit rozjímáním co vše se vám za uplynulé období podařilo, co ne a co by jste chtěli na svém životě i životě svých blízkých zlepšit..a nepleťte sem pořád ty peníze:)

 



Bílá sobota. Od peněz si odpočineme

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

12521269984

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

300


ČÍSLO TÝDNE - 300 právě tolik miliard korun odeslaly tuzemské společnosti svým zahraničním vlastníkům ve formě dividend. Většina zisku těchto firem tak skončila v zahraničí.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,3140
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4540
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8640
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,6035
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,9030
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4000
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0905
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více