BSC zařazeno Gartnerem mezi vybrané dodavatele pro digitální transformaci bankovnictví


16. 09. 2019  08:34     Tisková zpráva     komentáře (0)

Praha 16. září 2019 – Společnost Banking Software Company (BSC), největší bankovní softwarehouse v České republice, byla zařazena mezi vzorové dodavatele řešení v oblasti digitální transformace bankovnictví v rámci prestižního reportu Gartner Hype Cycle. Pro BSC toto zařazení znamená další povzbuzení na cestě k přerodu z mezinárodní firmy na globální společnost a zároveň uznání kvality jeho řešení na poli digitální transformace. 

BSC zařazeno Gartnerem mezi vybrané dodavatele pro digitální transformaci bankovnictví




Hypová křivka renomované analytické společnosti Gartner dlouhodobě slouží coby respektovaný indikátor sledující vyspělost konkrétního odvětví, fázi průběhu určitého trendu a rovněž predikci dalšího vývoje. Zprávy Gartneru tedy slouží společnostem z různých odvětví byznysu jako významný informační podklad, na základě kterého se rozhodují, kam investovat a na co se ve své činnosti zaměřit.

Česká společnost BSC se nyní na hypovou křivku Gartneru dostala v rámci reportu Gartner Hype Cycle for Digital Banking Transformation 2019, a to coby dodavatel v oblasti digitální transformace bankovnictví. BSC tak jasně dokázala, že ve svém oboru patří do úplné světové špičky.

„Pro BSC je obrovským úspěchem, že nás Gartner ve svém reportu zmínil coby dodavatele na poli digitální transformace. Fakt, že naše řešení vnímá takto respektovaná autorita, nám ukazuje, že jsme ve svém oboru skutečně globálně uznávaným hráčem. Je to pro nás zároveň motivace nejen pro další rozvoj produktu, ale také pro budování globální partnerské sítě, s jejíž pomocí chceme dále dobývat trhy od Ameriky a západní Evropy až po celý region MENA, ve kterém vidíme obrovský potenciál,“ vyjádřil se k zařazení mezi dodavatele v rámci hypové křivky CEO BSC Petr Koutný.

BSC se digitální transformací bankovnictví zabývá již od 90 let a v České republice je jasným lídrem na tomto poli. Jeho vlajkovým produktem je bankovní operační systém Digital Bank OS, který zajišťuje veškerou potřebnou funkcionalitu pro digitální služby banky a navíc umožňuje přes API napojovat aplikace a služby třetích stran. Banka, která systém využívá, se tak může odlišit a svým klientům nabízet služby daleko za hranicemi běžného bankovnictví.

Gartner, Hype Cycle for Digital Banking Transformation, 2019

Společnost Gartner neschvaluje žádného dodavatele, produkt nebo službu, které jsou uvedeny v jeho výzkumných publikacích, a nedoporučuje uživatelům technologie, aby vybírali pouze ty dodavatele, kteří mají nejvyšší hodnocení nebo jiné označení. Publikace výzkumu společnosti Gartner sestávají z názorů výzkumné společnosti Gartner a neměly by být chápány jako prohlášení o skutečnosti. Gartner se zříká všech záruk, výslovných nebo předpokládaných, s ohledem na tento výzkum, včetně všech záruk obchodovatelnosti nebo vhodnosti pro určitý účel.



BSC zařazeno Gartnerem mezi vybrané dodavatele pro digitální transformaci bankovnictví

Diskutovat (0)