Češi a nákupy vozidel na úvěr. Vedou Škodovky. Vysoce stoupá podíl SUV. Nejoblíbenější barvou je bílá.


27. 06. 2019  00:06          komentáře (0)

Průzkum ČSOB Leasing se zaměřil na to, jak to mají Češi s nákupem vozů a jaká kritéria při výběru vozů jsou pro ně důležitá. Z průzkumu vychází, že Češi nejčastěji volí vozidla střední velikosti a nakupují české vozy značky Škoda. Mezi nejvíce pořizované modely patří Octavia a Superb. Z barev vybírají nejvíce bílou. Na té se shodnou muži i ženy. Od roku 2013 každoročně stoupá nákup SUV vozů. Při nákupu je klíčovou potřebou jistota ohledně původu a minulosti vozidla a možnost si vozidlo před koupí vyzkoušet.  Benzín vítězí nad naftou.  

Češi a nákupy vozidel na úvěr. Vedou Škodovky. Vysoce stoupá podíl SUV. Nejoblíbenější barvou je bílá.




Z průzkumu ČSOB Leasing, který vychází i ze svých prodejních dat za poslední rok je vidět, že Češi dávají přednost českým vozům před zahraničními značkami. Z modelů nejoblíbenější značky preferují Octavii a Superb.  

Ve výběru barvy svého vozu jsou Češi spíše konzervativnější. Významně převládá bílá barva u vozů na úvěr. Oblíbené jsou také šedá a černá. U žen je také oblíbená červená barva, která skončila po bílé na druhém místě. 

Z dat Svazu dovozců automobilů vychází, že u Čechů stoupá od roku 2013 počet registrovaných vozů SUV. Data ukazují, že vývoj nákupu této třídy narůstá každým rokem téměř desetitisícovým tempem. 

Naši klienti, stejně jako většina zákazníků vyspělé Evropy, nacházejí zvýšenou oblibu ve větších SUV vozech. Většina klientů upřednostňuje nákup vozidla z vlastních úspor, nicméně obliba financování vozu roste a nabídka financování se stále vylepšuje. Zajímavou, ne tolik známou alternativou, je nákup zánovního auta s prověřeným původem a historií  v profesionálním prostředí autosalonu leasingové společnosti,“ říká Pavel Prokop, generální ředitel ČSOB Leasing. 

Při nákupu je klíčovou potřebou jistota ohledně původu a minulosti vozidla a možnost si vozidlo před koupí vyzkoušet. Češi věnují při nákupu čas k prohlídce vozidla, prověření jeho historie, jeho původu a nechají si rádi poradit od odborníků z autoservisů či leasingových společností.

Při výběru pohonu dávají Češi přednost benzínu. Elektromobily tvoří zatím spíše okrajovou část úvěrů na vozidlo, ale je vysoce pravděpodobné, že jejich masivnější nástup přijde již velmi brzy.

„Ostatně auta s alternativním pohonem se těší jen minimálnímu zájmu ze strany českých řidičů a jejich zastoupení na trhu s novými vozy je stále jedno z nejnižších v EU. Spotřebitelé v tuzemsku dávají většinově přednost osvědčené kvalitě před nejistými alternativami bez nutné infrastruktury,“ komentuje výsledky Petr Dufek, ekonom ČSOB. 



Češi a nákupy vozidel na úvěr. Vedou Škodovky. Vysoce stoupá podíl SUV. Nejoblíbenější barvou je bílá.

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

12589820192

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

300


ČÍSLO TÝDNE - 300 právě tolik miliard korun odeslaly tuzemské společnosti svým zahraničním vlastníkům ve formě dividend. Většina zisku těchto firem tak skončila v zahraničí.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,3060
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4400
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8760
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5935
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,0060
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4250
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0918
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více