Češi nejvíce utrácí na britských, irských a německých e-shopech


14. 05. 2014  13:55     TZ     komentáře (0)

Praha, Česká republika, 14. května 2014 – Již více než 30 procent z nákupů, kterou provedou čeští držitelé karet Visa na internetu, spadá na britské e-shopy, sedm procent na irské a pět procent na německé internetové obchodníky.

Češi nejvíce utrácí na britských, irských a německých e-shopech




Zhruba 36 procent zůstává domácím e-shopům. „Jedním z důvodů vysoké obliby britských e-shopů je jejich bezpečnost, jednoduchost a rovněž pohodlnost nákupu. Lze říci, že mnoho Čechů se v současnosti již orientuje v nepřeberné nabídce internetových obchodníků a dává přednost těm ověřeným. Jedním ze znaků důvěryhodnosti e-shopu je logo Verified by Visa na jeho webových stránkách,“ vysvětluje regionální manažer Visa Europe pro Českou republiku a Slovensko Marcel Gajdoš.

Naopak v České republice v rámci nakupování na internetu (e-commerce) nejraději utrácejí Slováci a Poláci. Ti, stejně jako Češi, na internetu stále nejraději nakupují elektroniku nebo oblečení. I v nákupním chování ale dochází k postupným změnám. Podle údajů Visa Europe totiž více roste počet placení kartou na internetu než částka, kterou Češi na internetu utratí. „Namísto elektroniky se přechází k levnějšímu zboží. Velký boom rovněž zažívá nákup takzvaného digitálního obsahu, jako jsou mobilní aplikace nebo hudba. Výraznou roli také sehrává široká nabídka slevových portálů,“ informuje Gajdoš.

Platby na internetu

E-commerce rok od roku sílí

Podíl nakupování přes internet (e-commerce) v porovnání s nakupováním v tradičních kamenných obchodech se rapidně zvyšuje. Loni kartou Visa u českých obchodníků zákazníci na internetu utratili přes 16 miliard korun, což znamená, že e-commerce se na celkových objemech nákupů kartou Visa podílí v České republice již 10 procenty. Počet transakcí kartou Visa v roce 2013 dosáhl 6.4 milionů, rok předtím 4.21 milionů a v roce 2011 2.9 milionů.

Podobným tempem by měl růst i letos, a to díky rozšiřování sítě prodejců, kteří umožňují platby online, a také využívání technologie 3D Secure ze strany těch, kteří karty vydávají. Dalšímu růstu e-commerce napomůžou i nové a inovativní technologie placení. Jednou z nich je služba V.me by Visa, která je založená na cloudovém řešení. „Člověk tak má jistotu jednoduchého, pohodlného a bezpečného placení, kdy mu pro placení stačí jen platební karta Visa, přihlašovací jméno a heslo. O vše ostatní se již postaráme my,“ říká Gajdoš. V současnosti době lze digitální peněženkou V.me by Visa platit ve čtyřech zemích: ve Francii, Španělsku, Polsku a ve Velké Británii.

 

 



Češi nejvíce utrácí na britských, irských a německých e-shopech

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

15470665920

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2540
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,6480
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8380
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,4915
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,0220
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4100
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0751
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více