Česká spořitelna nabídne okamžité platby za stejnou cenu jako standardní platby


04. 02. 2019  00:19          komentáře (0)

Česká spořitelna úspěšně dokončila testování a od 22. února umožní klientům využívat okamžité platby za stejnou cenu jako standardní platby, tedy buď zcela zdarma (například se službou Moje zdravé finance, Erste Premier či Účet pro studenty) nebo za 7 Kč dle typu účtu klienta. Platby zcela zdarma nyní využívá více než jeden milion klientů České spořitelny.

Česká spořitelna nabídne okamžité platby za stejnou cenu jako standardní platby




„Jednorázové okamžité platby v internetovém a mobilním bankovnictví George nyní může jednoduše zadávat více než 1,5 milionu klientů České spořitelny. Klíčovou výhodou okamžitých plateb je rychlé připsání částky na účet v jiné tuzemské bance v řádu několika vteřin. Podmínkou nicméně je, aby tyto banky okamžité platby podporovaly,“ říká Silvia Mazánová, která vede tým odpovědný za platební systémy v České spořitelně.

Česká spořitelna byla první banka v České republice, která spustila okamžité platby pro jednorázové platební transakce již v polovině listopadu loňského roku. V testovací fázi nabízela možnost okamžité platby v rámci stávající Expresní platby, která je zpoplatněna částkou 125 Kč.

Jakmile umožní příjem okamžitých plateb další domácí banky, bude Česká spořitelna svým klientům garantovat připsání platby na účty příjemců v těchto bankách v řádu několika sekund, 24 hodin denně a sedm dní v týdnu. V tuto chvíli okamžité platby technicky umožňuje pouze Česká spořitelna a Air Bank.


 



Česká spořitelna nabídne okamžité platby za stejnou cenu jako standardní platby

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16246705824

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2390
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,5870
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8575
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3545
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,8710
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4150
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0716
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více