Česká spořitelna spustila mobilní platby s aplikací Google Pay


03. 07. 2019  00:22          komentáře (0)

 

  • V  září Spořitelna spustí v rámci Google Pay slevový program 
  • Mobilem platí už každý pátý uživatel mobilního bankovnictví Spořitelny

 

 

Česká spořitelna spustila mobilní platby s aplikací Google Pay




Klienti České spořitelny mohou od dnešního dne platit v obchodech a na internetu pomocí služby Google Pay. Pro aktivaci služby Google Pay stačí přidat debetní nebo kreditní kartu Visa či Mastercard do aplikace Google Pay a mít mobilní zařízení s podporou technologie NFC a operačním systémem Android 5.0 (Lollipop) nebo vyšším. Spuštění Google Pay podpoří Česká spořitelna v průběhu července soutěžemi na sociálních sítích o chytré telefony Samsung. V září spustí Spořitelna v rámci Google Pay také slevový program, který dosud mohli využívat pouze uživatelé mobilní platební aplikace Poketka.

„Deset měsíců po spuštění mobilních plateb je využívá už každý pátý z 600 tisíc uživatelů mobilního bankovnictví Spořitelny. Očekáváme, že díky Google Pay se v následujících měsících počet našich klientů, kteří platí mobilem, zdvojnásobí,” říká Roman Blažej, expert platebních řešení v České spořitelně.

Česká spořitelna umožnila klientům mobilních zařízení s operačním systémem Android poprvé bezkontaktně platit loni v srpnu díky vlastní mobilní aplikaci Poketka. Tu dnes využívá 24 tisíc klientů Spořitelny. Od února letošního roku mohou klienti Spořitelny platit mobilem a na internetu také se službou Apple Pay, kterou si od spuštění v únoru aktivovalo již takřka 100 tisíc klientů.

Mobilní aplikaci Poketka budou moci klienti České spořitelny využívat i po spuštění služby Google Pay. Platit s ní bude možné do konce září, ale i potom budou fungovat její nejoblíbenější funkce - jednorázové virtuální karty pro bezpečné platby na internetu a slevový program. Možnost vytvořit si pro nákup na internetu jednorázovou virtuální kartu využívá více než pětina klientů Poketky. Celkem si klienti vytvořili více než 19 tisíc virtuálních karet a uhradili jimi své nákupy na internetu za více než 21 milionů korun. Ještě oblíbenější je mezi klienty Poketky slevový program na nákupy u obchodníků, který vrací část peněz z nákupu zpět na klientův účet a který využívá každý druhý uživatel této aplikace.

Poketka nabízí slevy za nákupy u více než 100 obchodníků. Mezi nejoblíbenější patří slevy u obchodního řetězce Albert, u čerpacích stanic OMV nebo v síti knihkupectví Knihy Dobrovský. Slevový program budeme dále rozšiřovat a v září jej nabídneme uživatelům Google Pay,” říká Jiří Kejla, produktový expert aplikace Poketka.

Po spuštění Google Pay bude aplikace Poketka i nadále sloužit zejména pro vývoj a testování nových služeb, které se posléze mohou objevit jako součást mobilní aplikace George nebo jako samostatné mobilní aplikace.



Česká spořitelna spustila mobilní platby s aplikací Google Pay

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

12597186752

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

300


ČÍSLO TÝDNE - 300 právě tolik miliard korun odeslaly tuzemské společnosti svým zahraničním vlastníkům ve formě dividend. Většina zisku těchto firem tak skončila v zahraničí.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,3060
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4400
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8760
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5935
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,0060
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4250
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0918
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více