Česká spořitelna změní nejlevnější sporožirové účty na dražší


22. 07. 2014  00:31     Helena Kadlecová (poplatkozrout.cz)     komentáře (0)

Další články

Česká spořitelna v polovině srpna zruší historické sporožirové účty klientům, kteří v předchozích letech dobrovolně nepřešli na nové služby. Zrušení by se mělo dotknout těchto účtů - Výhodný program a Exklusive konto (oba tyto účty banka neposkytuje od srpna 2007). Majitelům těchto účtů již byly rozeslány dopisy s oznámením, že jim jejich účet bude převeden na Osobní účet ČS II. Občané si do poloviny příštího měsíce musí rozmyslet, zda přistoupí na změnu účtu, nebo smlouvu vypoví. 

Česká spořitelna změní nejlevnější sporožirové účty na dražší




Krátce po oznámení změn v sazebnících poplatků, které budou mít pro klienty spíše nepříjemný dopad, přichází spořitelna s dalším opatřením.

Dochází k rušení dvou opravdu historických produktů. První z nich – Výhodný program, byl v době své aktivní nabídky považován za základní účet pro nepříliš aktivní klienty. Naproti tomu Exklusive konto bylo určeno pro úzkou skupinu bonitních klientů.

Pokud majitelé Výhodného programu přistoupí na změnu banky, platí, že po uplynutí ochranné lhůty dojde ke zdražení nákladů na jejich účet, aniž by klienti získali nějakou přidanou hodnotu.

Těm klientům, kteří přestoupí na nový typ osobního účtu, spořitelna nabízí ještě jeden rok vedení účtu za stejných podmínek jako doposud, poté začne účtovat služby podle nového ceníku.

Přesnou informaci o počtu rušených účtů spořitelna tají, nicméně podle odhadů deníku MF Dnes využívá historické sporožirové účty zhruba 700 tisíc lidí.

Spořitelna rušení účtů vysvětluje motivací klientů k přestupu na modernější typ účtu

K rušení starých typů účtů Tereza Fořtová z tiskového oddělení České spořitelny uvedla: „Touto změnou nám v prvé řadě jde o zjednodušení naší produktové nabídky a také chceme klienty motivovat, aby přešli na modernější typ účtu, konkrétně na Osobní účet ČS II, který lze individuálně nastavovat podle potřeb klienta.

Exclusive konto bylo z nabídky banky staženo již v roce 2007 a aktuálně ho prý má pouze zlomek klientů z různých segmentů banky. „V rámci zpřehlednění produktového portfolia nyní těmto klientům nabízíme Osobní účet ČS II. Nejde však o nabídku pro bonitní klienty ERSTE Premier a ERSTE Private banking, kteří Exclusive konto teoreticky mohli využívat, pro ně jsou určené jiné typy účtů,“ doplňuje Fořtová.

Banka tvrdí, že se všemi svými klienty bude nový typ účtu individuálně nastavovat a bude zjišťovat jejich konkrétní potřeby tak, aby jim nabídla pro ně nejvhodnější a cenově nejvýhodnější produkty a služby.

ZAPOJTE SE S NÁMI DO PRŮZKUMU, KDE ODPOVÍTE NA OTÁZKU JAKÝ ZPŮSOB PLATBY PREFERUJETE A JAKÉ BONUSY ZA POUŽÍVÁNÍ KREDITNÍCH KARET JSOU PRO VÁS NEJLEPŠÍ - ZŮSTATNIT PRŮZKUMU SE MŮŽETE ZDE!



Česká spořitelna změní nejlevnější sporožirové účty na dražší

Diskutovat (0)


Další články k tématu

Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

15697752080

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2560
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,7050
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8560
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3735
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,0530
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4000
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0756
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více