Chcete žádat o úvěr? Nechte si předem udělat výpis z registru dlužníků


13. 09. 2019  00:32     Miroslav Zeman     komentáře (0)

Tisíce lidí se diví tomu, že nedostane úvěr. Důvodem je skutečnost, že jsou registrováni jako neplatiči v úvěrových registrech neplatičů. Důvody jsou různé a často stojí za touto komplikací třeba jen drobný dluh nebo nedoplatek.

Chcete žádat o úvěr? Nechte si předem udělat výpis z registru dlužníků




Jak takovému šoku a zklamání při vyřizování úvěru předejít? Stačí si nechat vyjet výpis svých dluhů či záznamů o dluzích po splatnosti. Je to velmi jednoduché a intuitivní. Výpis je možné nechat si zaslat buď formou sms, nebo formou mailu.

Díky této službě tak získáte přehled o svých závazcích, nebo naopak získáte jistotu, že v registrech vůbec evidováni nejste a můžete tak bez tohoto rizika žádat například o hypoteční nebo spotřebitelský úvěr v bance. Banky si totiž právě registr dlužníků při schvalování úvěrů prohlížejí a zjišťují, zda tam nemá žadatel uvedenu nějakou poznámku.

V mnoha případech se navíc může stát, že je člověk veden v registrech dlužníků i přesto, že už své dluhy dávno uhradil, nebo vyřešil. Jedná se tak často o pochybení banky či splátkové společnosti, která tuto skutečnost zapomněla uvést a nahlásit provozovateli registru.

Důvodů proč si zkontrolovat registr dlužníků je tak velmi mnoho.

SOLUS, zájmové sdružení právnických osob provozuje největší klientské registry  v České republice, členy sdružení je 56 společností napříč ekonomickými sektory (banky, telefonní operátoři, nebankovní finanční instituce, distributoři energíí, atd.). V registech sdružení SOLUS jsou evidovány závazky po splatnosti cca 750 tis. klientů členských společností. Ověřte si jestli máte své závazky v pořádku:

ZAŽÁDAT O VÝPIS Z REGISTRU SOLUS MŮŽETE PŘÍMO NA TOMTO ODKAZU!



Chcete žádat o úvěr? Nechte si předem udělat výpis z registru dlužníků

Diskutovat (0)


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více