Citi Opuscard – první multifunkční kreditní karta v ČR


03. 10. 2012  13:23     tz     komentáře (0)

První multifunkční kreditní karta s transportním řešením v České republice je Citi Opuscard, kterou od října 2012 vydávají společnosti MasterCard, Citibank a Liberecký kraj. Multifunkční platební karty jsou stále rozšířenější a již nyní jsou používány v několika desítkách zemí, včetně našich sousedů. Nejčastěji se setkáváme s multifunkčními platebními kartami provázanými na dopravu. Existují ale i další oblasti, kde se taková řešení uplatňují - např. vyplácení dávek poskytovaných regionem či státem, parkovné nebo aplikace propojené se zdravotnictvím.





První multifunkční platební karta s transportním řešením v  České republice je Citi Opuscard, kterou od října 2012 vydávají společnosti MasterCard, Citibank a Liberecký kraj. Tato cobrandovaná kreditní karta v sobě slučuje výhody kreditní karty Citi Life a regionální multifunkční karty Opuscard.

 

 „Držitel Citi Opuscard získává ve své kartě nejen moderní platební produkt kombinovaný s regionální kartou, ale i významné slevya další výhody. Jedná se např. o odměnu ve výši 2 % z hodnoty každého nákupu zaplaceného kreditní kartou Citi Opuscard a až 25% slevy u více než 300 partnerů programu Citi Club po celé České republice. O kreditní kartu Citi Opuscard mohou žádat obyvatelé města Liberec a všichni, kteří využívají veřejnou dopravu v Libereckém kraji,“ říká Veronika Špaňárová, ředitelka retailového bankovnictví Citibank.

 

 „Většina z nás má ve své peněžence několik karet – ať už se jedná o věrnostní a slevové kartičky do obchodů, platební karty nebo tramvajenku. Cílem multifunkčních karet je sloučit maximum z nich a jejich funkcí do jediné. Uživateli to přináší zvýšené pohodlí a flexibilitu. I z hlediska nákladů pro obchodníky a další zapojené strany je tento model velmi výhodný. Není divu, že se multifunkční karty již osvědčily v zemích jako Polsko, Slovensko, Španělsko, Holandsko, Anglie a nově i v ČR,“ uvedla Ivana Laňová, obchodní manažerka MasterCard Europe pro Českou republiku.

 

Společnost MasterCard u příležitosti představení nové cobrandové karty Citi Opuscard předala společnosti Citibank a společnosti KORID trofej za „První multifunkční kreditní kartu s transportním řešením v Čechách“.

 

Multifunkční platební karty s dopravním řešením

Ve světě se nejčastěji setkáváme s multifunkčními platebními kartami, které v sobě spojují platební aplikaci s dopravní funkcí. Příkladem může být Bratislavská karta nebo podobná řešení ve Varšavě, Poznani či Gdaňsku.

 

Multifunkční platební karty pro distribuci sociálních a účelových dávek

Platební karty se často používají i pro další služby zajišťované municipalitami a regiony. Splňují tak svůj hlavní účel, tedy výplatu dávek sociálně slabým v regionu. Municipalitě toto spojení přináší finanční úspory. Karty pro výplaty regionálních dávek či dávek municipalit najdeme dnes např. ve Španělsku, Holandsku, Polsku a Anglii. Kartami je kromě jiného řešena distribuce sociálních dávek určených sociálně slabým studentům pro nákup knih a školních potřeb. V některých případech je zase dávka účelově omezena na smysluplné využití volného času mladými lidmi ze sociálně slabších vrstev.

 

Obdobným řešením je česká sKarta, kterou na platformě Maestro nově vydává Česká spořitelna společně s Ministerstvem práce a sociálních věcí a Úřadem práce. sKarta není poskytována na regionální úrovni, ale jedná se o prostředky poskytované státem,“ uvedla Eva Kárníková, obchodní ředitelka pro rozvoj obchodů MasterCard Europe v České republice a na Slovensku.



Citi Opuscard – první multifunkční kreditní karta v ČR

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

15174551632

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2110
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,7010
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8040
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5065
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,9570
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,3900
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0661
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více