Citibank končí s osobním bankovnictvím


14. 10. 2014  15:29     Miroslav Zeman     komentáře (0)

Z retailového trhu v České republice odchází jedna z tradičních bank. Citibank se rozhodla do konce roku 2015 opustit trh osobního bankovnictví. Tedy trh pro drobné klienty. Nadále však zůstane tato banka v ČR působit se službami pro firmy.

Citibank končí s osobním bankovnictvím




O odchodu banky z této významné části trhu se již spekulovalo. Odchodem Citibank tak skončí jedna z tradičních, byť menších bank z našeho trhu. Je nutné podotknout, že nabídka služeb pro drobné klienty byla již v minulosti velmi omezená. Citibank se prosazovala zejména na poli kreditních karet, které ve velkém nabízela na svých stáncích a pobočkách.

Banka není obecně mezi reatailovými klienty právě z důvodu omezené dostupnosti a omezeného rozsahu služeb moc známá. V našem klientském ratingu bank se pravidelně umisťovala na spodních příčkách hodnocení. Důvodem byla nejen malá známost banky, ale také její nízká dostupnost a produkty šíté spíše na míru významnějším klientům. Běžný, obyčejný klient tak u této banky nic pro sebe zajímavého nenašel s výjimkou již zmiňovaných kreditních karet.

Můžeme konstatovat, že odchod banky z retailového trhu nic nemění na reálné situaci a nabídce služeb pro tuzemské bankovní klienty. Banka nehrázla žádnou zásadní, ani důležitou roli na tomto trhu a také množství jejích klientů bylo omezené. Ani klienti banky se však nemusí ničeho obávat. Banka již poptává zájemce, který převezme aktivity banky v osobních bankovnictví a převezme si také současné klienty banky. Je pravděpodobné, že kupcem těchto aktivit bude s největší pravděpodobností některý z větších bankovních ústavů v ČR.

O dalších podrobnostech vás budeme nadále informovat.

VYHRAJTE AŽ 25 000 KORUN A ZŮČASTNĚNTE SE SOUTĚŽE STUDENTŮ VYSOKÝCH A STŘEDNÍCH ŠKOL - IDEÁLNÍ BANKA 21. STOLETÍ. MŮŽE SE JEDNAT O VÁŠ NEJVYŠŠÍ HODINOVÝ VÝDĚLEK VE VAŠEM ŽIVOTĚ!



Citibank končí s osobním bankovnictvím

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

12606199664

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

300


ČÍSLO TÝDNE - 300 právě tolik miliard korun odeslaly tuzemské společnosti svým zahraničním vlastníkům ve formě dividend. Většina zisku těchto firem tak skončila v zahraničí.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,3060
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4400
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8760
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5935
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,0060
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4250
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0918
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více