Citibank začne k novým kreditním kartám automaticky vydávat bezkontaktní platební nálepku


22. 01. 2013  14:00     tz     komentáře (0)

Citibank Europe plc začne od února 2013 ke každé nově vydané kreditní kartě typu Citi Life, Citi Life Metropole, Citi Broker Consulting, Citi BILLA a Citi ČSA vydávat automaticky zdarma i bezkontaktní platební nálepku. Platby bezkontaktní platební nálepkou fungují shodně jako platby bezkontaktní kreditní kartou. Nálepku stačí pouze přiložit k platebnímu terminálu a transakce je provedena, což klientům Citibank ještě více zpříjemní a urychlí nakupování.

Citibank začne k novým kreditním kartám automaticky vydávat bezkontaktní platební nálepku




Citibank je v České republice průkopníkem nových technologií. V předchozích letech získala v oblasti bezkontaktních plateb hned několik prvenství. Zavedla první bezkontaktní kartu v České republice, provedla první bezkontaktní platební transakci, jako první začala vydávat bezkontaktní platební nálepky (tzv. sticker), účastnila se pilotního projektu bezkontaktních mobilních plateb NFC a v září 2012 jako první banka v tuzemsku představila multifunkční kartu s dopravní aplikací Citi Opuscard, která spojuje výhody a funkce kreditní a dopravní karty. Nyní se Citibank stane jedinou bankou v České republice, jež začne novým klientům ke kreditní kartě automaticky a bezplatně vydávat bezkontaktní platební nálepku.
„Citibank chce svým klientům poskytovat moderní technologie, které jim usnadní nakupování. Proto začne bezplatně vydávat bezkontaktní platební nálepky k většině nových Citi kreditních karet. Na požádání obdrží bezplatně nálepku i stávající držitelé Citi kreditních karet,“ říká Milan Řezníček, produktový manažer kreditních karet Citibank a dodává: „Platby bezkontaktní platební nálepkou jsou rychlejší, pohodlnější a přitom bezpečné. Lze je použít všude tam, kde jsou k dispozici bezkontaktní platební terminály, jejichž počet v České republice rapidně roste.“ 
Tato jedinečná služba se týká nově vydaných kreditních karet typu Citi Life, Citi Life Metropole, Citi Broker Consulting, Citi BILLA a Citi ČSA vydávaných ve spolupráci se společností MasterCard. V nejbližší době bude bezkontaktní nálepka automaticky poskytována také k O2 Citi kreditním kartám, které jsou vydávány ve spolupráci s asociací VISA.
Nálepku je možné umístit kamkoliv, například na zadní stranu mobilního telefonu, ale i jinam – na přívěsek na klíče a tak podobně. K platbě pak klient použije namísto karty, kterou nemusí mít vždy po ruce, svůj mobilní telefon, respektive přívěsek s nálepkou. Použití bezkontaktní platební nálepky je stejně snadné a bezpečné jako u bezkontaktních kreditních karet. Při platbách do 500 korun není potřeba zadávat PIN, stačí pouze přiložit nálepku k platebnímu terminálu. Takto je možné platit na všech akceptačních místech, která podporují bezkontaktní platební technologii.

Stávající klienti, držitelé Citi kreditních karet, si o bezkontaktní platební nálepku mohou zažádat zdarma na zákaznické lince CitiPhone, případně na pobočkách Citibank. Pokud by někdo o bezkontaktní platební nálepku zájem neměl a dostane ji, nemusí ji aktivovat a jen ji znehodnotí. Nálepky, které jsou zasílány poštou, jsou neaktivní a bez aktivace je nelze k platbám použít.



Citibank začne k novým kreditním kartám automaticky vydávat bezkontaktní platební nálepku

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

15696020032

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2560
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,7050
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8560
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3735
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,0530
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4000
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0756
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více