Cítíte se poškozeni koronavirem? Zažádejte si o 25 tisíc od státu


27. 04. 2020  00:31     Miroslav Zeman     komentáře (0)

Pokud máte živnostenský list a podnikáte jako živnostník či podnikatel, můžete využít státní pomoc 25 000 korun. Jak si o tuto pomoc zažádat a jak ji vyřídit? A máte na tuto pomoc nárok?

Cítíte se poškozeni koronavirem? Zažádejte si o 25 tisíc od státu




Pokud cítíte, že se vám jako živnostníkům či podnikatelům zhoršily podmínky provozování živnosti, nebo podnikání, nebo pokud se vám dokonce výrazně propadly příjmy, můžete s klidným svědomím využít státní pomoc až 25 000 korun. To odpovídá v podstatě 500 korunám podpory za den.

Objektivní kritéria neexistují

Objektivní kritéria, která se původně snažilo ministerstvo financí vložit do podmínek poskytnutí pomoci reálně neexistují. Podmínka poklesu příjmů za první čtvrtletí až o 10 procent proti loňskému prvnímu čtvrtletí ministerstvu neprošla. Proti podmínkám se postavila Hospodářská komora i samotní podnikatelé. Proto ministerstvo tuto jedinou měřitelnou objektivní podmínku zrušilo.

Následně jsou už uplatněna spíše kritéria subjektivní. Pokud tedy spadáte do kategorie živnostníka či podnikatele, který:

- musel zavřít provozovnu

- musel výrazně omezit podnikání

- snížily se mu příjmy v důsledku krize (například přišel o velkou část zákazníků)

- musel zůstat s dětmi doma

- sám onemocněl koronavirem, nebo musel zůstat v karanténě

můžete svou žádost o podporu 25 000 korun od státu uplatnit. 

Jak nejrychleji zažádat?

Stát předvedl v době krize velmi dobrou přizpůsobivost a flexibilitu. Když je nejhůř, stačí podnikateli použít obyčejný email a žádost je podána. Žádné elektronické podpisy, žádné ověřené podpisy, žádné osobní návštěvy na úřadě. Vše lze vyřídit během několika minut.

ŽÁDOST O PŘÍSPĚVEK STÁHNĚTE ZDE!

Po vyplnění žádosti tuto zašlete na mailovou adresu příslušného finančního úřadu. 

DATABÁZI ADRES FINANČNÍCH ÚŘADŮ NALEZNETE ZDE!

Pokud využijete formu zaslání mailem, je třeba dokument vytisknout vlastnoručně podepsat a nascanovaný vložit do přílohy příslušného mailu. Dalšími možnostmi je zaslání klasicky datovou schránkou, kde není třeba ručně podepisovat, ani tisknout, stačí vyplněný formulář načíst do datové schránky a odeslat.

Pomoc 25 000 korun funguje

Finanční správa už rozeslala téměř tři miliardy korun podpor. První žádosti tak již byly vyřízeny a stát skutečně vyplácení podpor nekomplikuje, ani výplatu či splnění subjektivních podmínek nijak nekontroluje. Pokud tuto pomoc skutečně potřebujete, pak se nebojte o ni zažádat. 



Cítíte se poškozeni koronavirem? Zažádejte si o 25 tisíc od státu

Diskutovat (0)