ČMSS dosáhla v roce 2012 nového rekordního tržního podílu v poskytnutých úvěrech


31. 01. 2013  14:00     tz     komentáře (0)

V roce 2012 Českomoravská stavební spořitelna znovu potvrdila své vedoucí postavení na trhu stavebního spoření a upevnila i svou pozici významného poskytovatele finančních služeb. Ve financování bydlení dosáhla nového historického rekordu, uvedla na trh nové tarify stavebního spoření s nejvýhodnějším úročením na trhu a v produktech z oblastí zajištění na stáří a pojištění dosáhla uzavření již milionté smlouvy.

ČMSS dosáhla v roce 2012 nového rekordního tržního podílu v poskytnutých úvěrech




V roce 2012 vstoupila Liška do dvacátého roku své úspěšné existence
Ve financování bydlení je ČMSS dlouhodobě nejvýznamnějším hráčem na českém trhu. Od vstupu na český trh do konce roku 2012 si právě do ČMSS lidé přišli pro více než 920 tisíc překlenovacích úvěrů a úvěrů ze stavebního spoření v objemu, který se přibližuje magické třísetmiliardové hranici, tj. v objemu 295 miliard korun. „Největší díl z celkového počtu poskytnutých úvěrů, tedy více než 402 tisíc úvěrů, použili naši klienti na rekonstrukce a modernizace svých domovů. Na objemu poskytnutých úvěrů se naopak největší měrou podílely koupě bytů a rodinných domů. Na tento účel naši klienti vynaložili více než 109 miliard korun,“ konstatoval Manfred Koller.

Trhu stavebního spoření opět dominovaly úvěry od Lišky
Podle kvalifikovaných odhadů tržní podíl ČMSS v objemu úvěrů poskytnutých za rok 2012 dosáhl 59 procent. „Vysoký, rekordní tržní podíl za předchozí rok tak dokázala ČMSS ještě zvýšit o 2,8 procentního bodu,“ doplnil místopředseda představenstva ČMSS Manfred Koller. Během dvanácti měsíců roku 2012 poskytla ČMSS svým klientům na bytové potřeby 37 146 překlenovacích úvěrů a úvěrů ze stavebního spoření v celkovém objemu 25 miliard korun.
Úvěrové saldo za uplynulých deset let vzrostlo z 16 miliard korun na 126 miliard korun, což představuje nárůst o 700 procent.

V nových smlouvách zaznamenala na trhu nejlepší výsledky ČMSS
Za dvanáct měsíců roku 2012 uzavřela ČMSS 184 501 nových smluv včetně zvýšení cílové částky u smluv stávajících. Celková cílová částka těchto smluv přitom činila 71,1 miliardy korun.
Podle kvalifikovaných odhadů dosáhla v roce 2012 ČMSS v počtu uzavřených smluv           tržního podílu 31,8 procent a v celkové cílové částce uzavřených smluv tržního podílu          36,1 procent.

Na trh Liška úspěšně zavedla zcela nové tarify
V červnu 2012 uvedla ČMSS na trh nové tarify stavebního spoření Variant a Garant. Spořící klienti tak mohou dosáhnout i bez započítání státní podpory ročního zhodnocení až 3,15 %, naopak úvěroví klienti dosáhnou na úvěr ze stavebního spoření s roční úrokovou sazbou pouze 2,95 %.
Kvalitu nových tarifů stavebního spoření dokumentuje i nezávislý časopis dTest. Ve vydání z prosince 2012 porovnával nabídky stavebních spořitelen působících na českém trhu, přičemž srovnával efektivní úrokovou sazbu při měsíční spořicí částce 1700 Kč a době spoření 6 let. Nabídku stavebního spoření ČMSS vyhodnotil jako nejvýhodnější na trhu.
ČMSS je v České republice nejvýkonnější a nevyhledávanější stavební spořitelnou. Za deset let se zvýšil objem spravovaných klientských vkladů z 64 miliard korun na 154 miliard korun, což představuje nárůst o 240 procent.

V cross-sellingových produktech, které stavební spoření a úvěry na bydlení efektivně doplňují, si ČMSS připsala nejlepší, rekordní výsledky
První cross-sellingové produkty začlenila ČMSS do nabídky na sklonku roku 2004 a poté tuto nabídku v souladu s potřebami a záměry klientů plánovitě rozšiřovala. Celkový počet zprostředkovaných smluv cross-sellingových produktů dosáhl jednoho milionu.
V roce 2012 finanční poradci ČMSS v oblastech zhodnocování úspor, zajištění na stáří, pojištění, hypoték, spotřebitelských úvěrů a základních bankovních produktů zprostředkovali uzavření více než 171 tisíc smluv.

ČMSS specialista v oblasti zajištění na stáří
Nový program Liščí penze nabízí od ledna 2013 produkty vhodné pro vytváření finanční rezervy na stáří. Jedná se o stavební spoření s ročním výnosem až 3,15 %, o doplňkové penzijní spoření, investiční životní pojištění a o pravidelné investice do smíšených podílových fondů. Program samozřejmě počítá i s novinkou penzijního systému, tj. důchodovým spořením druhého pilíře.
Klientům a dalším zájemcům je k dispozici na nové webové stránce s adresou www.liscipenze.cz snadno ovladatelná kalkulačka tohoto programu. Stačí zadat výši měsíčně investované částky, pohlaví a věk a kalkulačka nabídne optimální rozložení investice do spořicích produktů k vytvoření potřebné finanční rezervy na penzi.
Už nyní je ČMSS jedním z největších specialistů na zajištění na stáří. Historicky je jedním z největších zprostředkovatelů penzijního připojištění (dnes doplňkové penzijní spoření). V oblasti spořicích produktů si klienti mohou s ČMSS výhodně spořit na budoucnost a navíc je Liška největším poskytovatelem úvěrů na pořízení vlastní nemovitosti. Právě vlastní nemovitost je podle odborníků jedním z nejlepších způsobů zajištění na stáří.



ČMSS dosáhla v roce 2012 nového rekordního tržního podílu v poskytnutých úvěrech

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

12597911872

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

300


ČÍSLO TÝDNE - 300 právě tolik miliard korun odeslaly tuzemské společnosti svým zahraničním vlastníkům ve formě dividend. Většina zisku těchto firem tak skončila v zahraničí.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,3060
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4400
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8760
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5935
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,0060
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4250
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0918
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více