ČMSS zažila nejlepší úvěrový měsíc své historie:
3,6 miliardy


02. 07. 2018  18:52          komentáře (0)

Červen se z hlediska objemu poskytnutých úvěrů stal nejlepším měsícem v celé 25leté historii Českomoravské stavební spořitelny. ČMSS uzavřela úvěrové smlouvy za 3,6 miliardy Kč a překonala tak dosavadní rekord z dubna 2009.

ČMSS zažila nejlepší úvěrový měsíc své historie: 3,6 miliardy




Úvěry od stavebních spořitelen jsou po letech levnější než hypotéky. Výhodné úrokové sazby se naplno promítají do zájmu o úvěry. ČMSS v červnu zažila nejlepší úvěrový měsíc v celé své 25leté historii, když poskytla 3270 úvěrů v objemu 3,593 miliardy korun. „Překonali jsme tak dosavadní rekord z dubna 2009,“ komentoval výsledky místopředseda představenstva ČMSS Jochen Maier.

 

Průměrná úroková sazba úvěru na bydlení od stavební spořitelny je v tuto chvíli o více než čtvrt procentního bodu nižší, než je průměrná sazba hypotéky. Podle dat ČNB dosáhla průměrná úroková sazba nově poskytnuté hypotéky v dubnu 2,47 %, zatímco průměrná úroková sazba zajištěného úvěru od stavební spořitelny 2,20 %.

 

„Stavební spořitelny půjčují tolik, kolik vyberou na vkladech klientů. Proto můžeme reagovat na růst úrokových sazeb v ekonomice pomaleji než komerční banky. Úrokové sazby našich zajištěných úvěrů v tuto chvíli začínají na 1,99 %,“ dodal Jochen Maier. Kromě výhodných úrokových sazeb k nárůstu zájmu přispívá i speciální nabídka úvěrů na refinancování či nový Úvěr v předstihu, kdy klient může získat půjčku bez konkrétní vybrané nemovitosti.

 

Zájem o úvěry stavebních spořitelen poroste i v letošním roce. Loni trh vykázal nejlepší výsledek za posledních sedm let a pozitivní očekávání zůstávají i pro letošek. „Počítáme s tím, že objem úvěrů oproti loňsku minimálně o několik procent zvýšíme,“ uzavřel Jochen Maier.

 

ČMSS je jedním z největších poskytovatelů úvěrů na bydlení v České republice. Za dobu své činnosti uzavřela více než milión úvěrových smluv v objemu přes 400 miliard korun. Zhruba každý pátý dům či byt v České republice tak byl financován za pomoci úvěrů od ČMSS.



ČMSS zažila nejlepší úvěrový měsíc své historie: 3,6 miliardy

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

15541693072

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2620
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,7020
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8330
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5365
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,9990
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4050
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0774
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více