ČSOB a Tyfloservis, o.p.s podruhé společně v kuchyni


16. 09. 2017  11:34          komentáře (0)

Ve středu 13. září otevřela obecně prospěšná společnost Tyfloservis ve svém středisku v Českých Budějovicích nově zrekonstruovanou cvičnou kuchyni pro nevidomé. Speciální zařízení kuchyně bude díky daru ČSOB sloužit osobám s těžkou vadou zraku jako unikátní prostor, kde si bezpečně a za pomoci odborných konzultantů osvojí praktické dovednosti nezbytné pro samostatné vaření.

ČSOB a Tyfloservis, o.p.s podruhé společně v kuchyni




Respekt k potřebám druhých a smysl pro lidskou důstojnost považuje ČSOB za celospolečensky důležité hodnoty, proto věnuje prostředky na projekty posilující samostatnost a soběstačnost. „S našimi klienty se prostřednictvím platební Karty dobré vůle již od roku 2014 podílíme na podpoře desítek nejrůznějších charitativních projektů. Jsem rád, že cvičná kuchyně pro nevidomé v Českých Budějovicích je po Ústí nad Labem už druhým projektem, na kterém participujeme s Tyfloservisem,“ říká Martin Kosobud, ředitel ČSOB Private Banking.

 

Projekt moderních cvičných kuchyní vznikl ve středisku Tyfloservisu v Karlových Varech v roce 2009 ve spolupráci s designérkou Veroniku Loušovou. Výsledkem byla nejen moderní kuchyň, ale také informační brožura „Cvičná kuchyň pro osoby se zrakovým postižením“ autorů Ladislavy Šporové a Mgr. Pavla Macháčka, která popisuje principy uplatněné v tomto prostoru.

 

Designérka Veronika Loušová na základě zkušenosti z Karlových Varů navrhla novou cvičnou kuchyni i pro středisko Tyfloservisu v Praze (2011), Hradci Králové (2014) a nově pro středisko v Českých Budějovicích (2016 - 2017). Nové kuchyně se realizují za přispění grantů, sponzorů a celé řady partnerů z nábytkářského odvětví. Obdobné kuchyně nejsou nikde jinde k vidění.

 

 

MgA. Veronika Loušová

Absolvovala v roce 2005 Vysokou školu uměleckoprůmyslovou v Praze, obor Design výrobku. Studium zakončila diplomovou prací Kuchyně bez bariér. Je spoluzakladatelkou občanského sdružení CZECHDESIGN.CZ na podporu českého designu.

 

Tyfloservis, o.p.s.

Tyfloservis, o.p.s. je celostátní neziskovou organizací, která už více než 25 let pomáhá nevidomým a slabozrakým lidem získat potřebné informace a praktické dovednosti, díky nimž mohou žít samostatněji a nezávisleji na cizí pomoci ve svých domovech. Služby jsou lidem se zrakovým postižením poskytovány prostřednictvím sítě 12 krajských ambulantních středisek. Nevidomí a  slabozrací lidé se za pomoci instruktorů Tyfloservisu mohou naučit například samostatně se pohybovat v prostoru s bílou holí, postarat se o svou domácnost, číst a psát Braillovo bodové písmo nebo psát na klávesnici počítače. Zároveň se mohou seznámit s různými druhy kompenzačních a rehabilitačních pomůcek, které jim mohou značně usnadnit zvládání nejrůznějších aktivit. Každoročně se na Tyfloservis obrátí více než 2 500 nevidomých a těžce slabozrakých klientů.

 

Foto_1 Foto_2

Foto_3 Foto_4   
 




ČSOB a Tyfloservis, o.p.s podruhé společně v kuchyni

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

15740959344

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2560
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,7050
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8560
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3735
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,0530
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4000
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0756
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více