Čtvrtá největší banka se opět přejmenuje. Seznamte se s Moneta Money Bank


26. 04. 2016  10:23     Miroslav Zeman     komentáře (0)

Čtvrtá největší banka co do počtu klientů se přejmenuje. GE Money Bank přestane s tímto názvem existovat už 1. května a stane se z ní Moneta Money Bank. V průběhu několika let se jedná o další změnu názvu této banky. ČTĚTE DÁLE!

Čtvrtá největší banka se opět přejmenuje. Seznamte se s Moneta Money Bank




Změna názvu banky je jedním ze znaků velkých změn, které banku čekají. Její původní vlastník z USA ji totiž hodlá postupně prodávat na burze. Tento způsob následuje poté, co se vlastníkovi nepodařilo najít pro GE Money Bank nového vlastníka, který by banku koupil jako celek. Banka proto vydá akcie, které bude prodávat na burze v Praze. 

GE Money Bank, nově Moneta Money Bank je čtvrtou největší bankou dle počtu klientů. Jedná se tedy o nejsilnější banku po velké trojce (Česká spořitelna, ČSOB a Komerční banka). Z pohledu aktiv se pak jedná o šestou největší banku v České republice. Její hodnota by pak měla činit 35 až 43 miliardami korun. Američtí vlastníci pak hodlají na burze nabídnout nejméně 51 procentní podíl v této bance a není vyloučeno, že se tento podíl prodaný přes burzu bude zvyšovat. Banku tak může na burze skoupit jeden velký investor, nebo ji může koupit velké množství drobnějších investorů. V této souvislost se ještě nedávno spekulovalo o zájmu firem z Číny o tuto banku.

Banka mění také kromě svého názvu i logo, které bude už od května oficiálně používáno. 

Za poslední 12 let se už jedná o druhou změnu názvu této banky. Ještě v roce 2004 jsme tuto banku znali pod názvem GE Capital Bank, pak došlo k velké a mediálně podporované změně názvu na GE Money Bank, aby se po nyní banka proměnila v Moneta Money Bank. Smyslem změny názvu je odstranění značky současného vlastníka, aby nebyl po prodeji už s bankou spojován. Proto byly také zachovány dvě třetiny názvu Money Bank a změnilo se pouze první slovo. Značka banky a název pod kterým ji klienti znají je přeci jen velká hodnota a k její změně dochází skutečně jen velmi výjimečně.

Je nutné dodat, že pro klienty banky se vůbec nic měnit nebude. Stejná zůstanou čísla účtů, produkty i rozsah bankomatů a poboček. Změní se jen název a logo. Teprve nová vlastnická struktura určí další směr této banky a její definitivní image.

moneta-money-bank-logo GE

Tiskovou zprávu o změně názvu banky naleznete ZDE!



Čtvrtá největší banka se opět přejmenuje. Seznamte se s Moneta Money Bank

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16269570176

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2390
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,5870
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8575
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3545
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,8710
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4150
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0716
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více