Další absurdní poplatky


10. 11. 2007  15:55     BP.com     komentáře (5)

A máme tu další návrhy - poplatek za správu úvěru u kreditní karty, poplatek za otevření termínovaného vkladu, poplatek za změnu kontaktní adresy.





Poplatek "za správu úvěru" u kreditní karty

Že u nás platíme za vydání / vedení kreditní karty roční poplatek, to jsem už překousnul. Ale že banka ještě účtuje měsíční poplatek "za správu úvěru", ať už kartu používám nebo ne a i když platím včas, to považuji za poněkud překvapivé. Faktem je, že za vedení kreditní karty v USA jsem za 11 let nezaplatil ani cent a ještě mi bankovní instituce vrací 1 - 3% z každého nákupu!

Petr V.

 

Poplatek "za otevření termínovaného vkladu" - KB, RB

Přestože je otevření termínovaného vkladu zdarma a převody mezi některými typy běžných účtů a termínovaným vkladem nejsou při použití telefonického nebo Internetového bankovnictví zpoplatněny, při otevírání termínovaného vkladu se poplatku nejspíš neunikne. Podmínkou otevření je totiž okamžitý vklad a ten lze (s garancí včasného provedení) zadat pouze v "papírové" podobě na pobočce - a hned je tady poplatek, i když se jedná pouze o převod mezi běžným účtem a nově zakládaným termínovaným vkladem.

Petr V.

 

Poplatek za změnu kontaktní adresy

Se zájmem jsem zjistil, že Poštovní spořitelna si účtuje 20 Kč za změnu kontaktní adresy klienta.

Radek

 

Poplatek za rozměnění si vlastních peněz u pokladny KB

Chtěl jsem si rozměnit 11 kusů dvoutisícovek na 50-ti, 100, 200, 500 a 1000 korunové bankovky. Pokud bych chtěl dostat více než 50 kusů bankovek, tak je poplatek 1%, minimálně však 100,- Kč a bez omezení. Naštěstí jsem byl na tuto skutečnost upozorněn dopředu. Rozměňovat v bance se nevyplácí.

Milan



Další absurdní poplatky

Diskutovat (5)