Další nebezpečný mail chce vylákat přihlašovací údaje. Tentokrát od ČSOB


16. 02. 2021  00:58     Miroslav Zeman     komentáře (0)

Nedávno jsme vás informovali o podvodném mailu, který se tvářil, že ho rozesílá Raiffeisenbank. Podvodníci se tímto způsobem snažili vylákat přihlašovací údaje do internetbankingu. Nyní jsou napadeni klienti ČSOB. Podvodníci si tak vzali na paškál jednu z největších tuzemských bank a hlavně její klienty. Rozhodně na žádné odkazy neklikejte a mail v následujícím znění ihned smažte!

Další nebezpečný mail chce vylákat přihlašovací údaje. Tentokrát od ČSOB




Před dvěma týdny objevila paní Poplatková ve své schránce podvodný email, který se tvářil, že ho odeslala Raiffeisenbank. Nově přistála podobná zpráva i panu Poplatkovi. Tentokrát se jednalo o mail, který působil, že ho rozeslala ČSOB, tedy jedna z největších tuzemských bank. Stačí prý kliknout na níže uvedené odkazy a přihlásit se do svého internetového bankovnictví. Tím ovšem klient sdělí své přihlašovací údaje podvodníkům, kteří obratem mohou účet zneužit a prostředky z něj odčerpat. Při bližším prozkoumání je tedy jasné, že pravým odesílatelem podezřelé zprávy není ČSOB, ale jakýsi contact@wastours.jp. .

Je tak jasné, že tento odesílatel nemá s naší ČSOB vůbec nic společného a jedná se o mail nějakého podvodníka.

Stejně jako v předchozím případě platí, že banky rozhodně i s odkazem na ochranu osobních údajů nesmí podobné žádosti svým klientům vůbec zasílat ani je vyzývat k přihlášení tímto způsobem. Po vylákání přihlašovacích údajů ze strany podvodníků tak může dojít v případě nekvalitního zabezpečení bankovního účtu k jeho zneužití a vykradení. Nikdy tak nezadávejte osobní ani přihlašovací údaje k bankovnímu účtu na základě pokynů z mailu nebo po rozkliknutí podezřelého odkazu. Pokud se chcete přihlásit do svého účtu, dělejte to vždy z oficiální webové přihlašovací stránky banky, kterou si vždy vepište do příkazového řádku svého prohlížeče nebo si banku vyhledejte v oficiálním vyhledavači.

Jak nebezpečný spam poznáte?

Spam je zasílám v následujícím přesném znění:

čsob



Další nebezpečný mail chce vylákat přihlašovací údaje. Tentokrát od ČSOB

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

12457556656

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

300


ČÍSLO TÝDNE - 300 právě tolik miliard korun odeslaly tuzemské společnosti svým zahraničním vlastníkům ve formě dividend. Většina zisku těchto firem tak skončila v zahraničí.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,3210
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4030
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8690
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5540
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,8400
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4150
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0907
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více