Dnes je poslední den pro odevzdání daňového přiznání za rok 2017


03. 04. 2018  09:24     Miroslav Zeman     komentáře (0)

Poslední den pro podání daňového přiznání za rok 2017 připadl letos na 3. 4. 2018. Důvodem je skutečnost, že od pátku je v České republice svátek a tudíž se termín posunul do dalšího týdne. Jaké změny vás čekají?

Dnes je poslední den pro odevzdání daňového přiznání za rok 2017




Pro daňové přiznání k dani z příjmů fyzických osob platí za rok 2017 několik výrazných změn. Vesměs všechny směřují k výhodnějšímu postavení daňových poplatníků, kteří mohou na dani ušetřit. 

Pokud nestihnete podat daňové přiznání do dnešní půlnoci, případně v následujících hodinách, mohou vás postihnout zbytečné sankce ze strany finančního úřadu. Současně s podáním daňového přiznání je den 3.4. 2018 také posledním termínem pro úhradu daně z příjmu fyzických osob.

Pro podání přehledů za rok 2017 ke zdravotnímu pojištění a k sociálnímu pojištění pak máte ještě měsíc navíc. Tedy není je nutné podávat spolu s daňovým příznáním k dani z příjmu fyzických osob.

I letos platí, že pokud má poplatník zřízenu datovou schránku, musí podat daňové přiznání elektronicky. Pokud tuto svou povinnost poplatník poruší a podá daňové přiznání například na podatelně, hrozí mu pokuta, která se nejčastěji pohybuje na úrovni 2 tisíce korun.

Jaké změny u daní z příjmů můžete v daňovém přiznání uplatnit:

- zvýšení daňových slev na druhé a třetí dítě

- snížení limitu pro uplatnění výdajových paušálů na milion korun (z předchozích dvou milionů)

- možnost uplatnění slev na děti i pro živnostníky využívající výdajové paušály



Dnes je poslední den pro odevzdání daňového přiznání za rok 2017

Diskutovat (0)


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více