Dnes zasedá bankovní rada České národní banky


06. 02. 2020  07:05     Citfin     komentáře (0)

Ve čtvrtek zasedne bankovní rada České národní banky. Senát USA včera hlasoval o ústavní žalobě na prezidenta Trumpa. Z USA byly zveřejněny další pozitivní ekonomické výsledky.

Dnes zasedá bankovní rada České národní banky




Včerejší den

Můžeme konstatovat, že nálada na trzích zůstává pozitivní. Česká koruna během dne posilovala vstříc hranici 25,00 EURCZK (sedmileté maximum), kterou ale neudržela. Mírně zklamaly výsledky prosincových maloobchodních tržeb, které nenaplnily očekávání u nás ani v Evropě navzdory vyššímu počtu pracovních dnů.

Ve středu zasedala polská centrální banka (NBP), která podle očekávaní ponechala nastavení měnové politiky beze změny. Guvernér NBP Adam Glapinski zopakoval, že hlavní úroková sazba bude pravděpodobně ponechána na stávající rekordně nízké úrovni alespoň do konce roku 2022.

Ze Spojených států byl odpoledne zveřejněn ADP report o změně zaměstnanosti v nezemědělských sektorech, podle kterého bylo v lednu vytvořeno nejvíce nových pracovních míst za posledních téměř pět let. Ve spojení s dobrými výsledky indexů průmyslové aktivity jsou to pozitivní zprávy pro ekonomiku USA. Eurodolar opět testoval úroveň 1,100 EURUSD. Ve večerních hodinách byly zveřejněny zprávy o neúspěchu Demokratů s ústavní žalobou na prezidenta Trumpa. Senát USA, ve kterém mají většinu Trumpovi Republikáni, prohlásil prezidenta za nevinného v obou bodech obžaloby. Proces impeachmentu tím oficiálně skončil.

ČR

K jednání dnes zasedne bankovní rada ČNB. Jak dopadne hlasování o úrokových sazbách není jisté. Očekáváme spíše ponechání na stávajících úrovních. Představena bude nová prognóza ČNB. Z domácí ekonomiky ve čtvrtek ráno očekáváme výsledek prosincové průmyslové produkce a bilanci zahraničního obchodu. Koruna zahajuje proti euru na 25,08 EURCZK. Další prudké posilování koruny dnes neočekáváme. Maďarský forint se obchoduje v blízkosti 336,46 EURHUF. Polský zlotý se nachází blízko 4,245 EURPLN.

EU

Z Evropy bude ve čtvrtek zveřejněna statistika německých továrních objednávek. Za Evropskou centrální banku promluví její nová presidentka Ch. Lagarde a vicepresident Luis de Guindos.

USA

Kalendář makroekonomických dat v USA zahrnuje nová data z trhu práce. Česká koruna zahajuje proti dolaru blízko 22,798 USDCZK a pár eurodolar stále testuje 1,100 EURUSD.


 Citfin-Logo_2013_CMYK Celý článek naleznete na www.citfin.cz 



Dnes zasedá bankovní rada České národní banky

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

15512137840

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2540
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,6480
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8380
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,4915
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,0220
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4100
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0751
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více