eBanka končí, zbude po ní eKonto


17. 09. 2007  01:16     Kateřina Štíchová (Aktualne.cz)     komentáře (0)

Raiffeisenbank a eBanka od 24. září nabídnou svým klientům společný nový bankovní účet s názvem eKonto.





Raiffeisenbank a eBanka od 24. září nabídnou svým klientům společný nový bankovní účet s názvem eKonto.

"Skoncovali jsme s balíčkováním," řekl generální ředitel Raiffeisenbank Lubor Žalman na včerejší tiskové konferenci. "Klient si nyní může ke svému kontu přikoupit, co uzná za vhodné a pro něj potřebné," dodal.

eKonto by mělo být vlajkovou lodí nově vznikající banky, která po sloučení ponese i nadále název Raiffeisenbank, ovšem právě tento účet by měl i dál připomínat eBanku a její vyjímečné služby. Zda se to nově vznikající bance podaří ukáže budoucnost.   Nyní představený účet sjednotí produktovou nabídku a klienti by si díky němu měli začít užívat všech výhod, které obě banky mohou nabídnout. Z eBanky to znamená pohodlnou správu financí v reálném čase s různými vymoženostmi, jako je třeba zamykání platební karty, z Raiffeisenbank pak úvěry a půjčky všeho druhu. Zároveň by banky rády změnily strategii.   "Raiffeisenbank a eBanka se chtějí zaměřit především na klienty s vyššími příjmy. Tito klienti nyní od banky mohou získat zdarma  eKonto s celou řadou dalších služeb," uvedl při představení nového účtu člen představenstva Mario Drosc. V první polovině příštího roku banky ostatně kompletně sjednotí nabídku produktů a služeb.  

Co nemusíte, ale můžete si vybrat

Základem eKonta je současný Osobní účet eBanky spojený s jejím přímým bankovnictvím a elektronickou debetní kartou. Jeho cena je stanovena po slevách na 93 korun, plná by byla 145 korun. Naštěstí do hry "o cenu" vstupují slevy při splnění určitých podmínek podobně jako u stávajících programů zdarma.    Tentokrát ale banka chce zvýhodnit své klienty za rozšířenějších podmínek. V rámci slevového programu 1. kategorie klienti k základnímu eKontu získají zdarma i měsíční výpisy a kontokorent a zvýhodněné výběry z cizích bankomatů.   U slevového programu 2. úrovně mají klienti navíc možnost získat zdarma embosovanou platební kartu a tři podúčty v cizích měnách. Všechny tyto služby jsou při splnění podmínek pro zařazení do slevového programu zdarma. Přehled podmínek pro bezplatné vedení eKonto v 1.úrovni:
  • všichni klienti, kterým na jejich účet přijde minimálně 20 tisíc korun měsíčně nebo
  • k příchozím platbám přes 15 tisíc korun budou mít u banky zároveň úvěr ve výši minimálně 50 tisíc korun, hypotéku ve výši 400 tisíc Kč nebo vklady a investice ve výši 100 tisíc korun.
Přehled podmínek pro bezplatné vedení eKonto v 2.úrovni:
  • pro všechny klienty s měsíčními příchozími platbami nad 25 tisíc korun nebo
  • hypotékou přes 2 miliony korun nebo s vklady a investicemi přes 500 tisíc korun

Celý článek naleznete na finančním serveru portálu Aktualne.cz

http://aktualne.centrum.cz/finance/penize-a-investice/clanek.phtml?id=503663

 



eBanka končí, zbude po ní eKonto

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

15161281936

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,3070
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,7940
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8820
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,6425
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,0510
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4200
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0866
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více