Elektronické podepisování smluv klienti vítají


16. 09. 2014  22:00     TZ     komentáře (1)

Elektronickým podpisem již bylo podepsáno více než 16 tisíc financovaných smluv v celkovém objemu přes 200 miliónů korun. Projekt elektronického podepisování spustila společnost Cetelem v září loňského roku v rámci splátkového prodeje a postupně ho rozšiřuje k dalším obchodním partnerům a do jejich dalších prodejen. 

Elektronické podepisování smluv klienti vítají




Klienti se k digitalizovaným smlouvám staví pozitivně. V případě požadavku na vytištění a podepsání papírové verze vycházíme samozřejmě klientům vstříc, přesto devadesát procent klientů upřednostňuje elektronické podepisování,“ říká Petr Bláha, ředitel Správy distribuční sítě Cetelemu.

Podepisování probíhá pomocí speciálního zařízení, tzv. signpadu. Jde o speciální podložku, která dokáže zachytit například i tlak a rychlost podpisu. Veškeré dokumenty má klient prakticky okamžitě k dispozici v elektronické Klientské zóně, do které se přihlásí před webové stránky společnosti Cetelem. Klientská zóna je přitom upravena i pro prohlížení pomocí chytrého telefonu. Jediným dokumentem, který klient vždy dostává v papírové podobě, je předsmluvní formulář.

Elektronické podepisování smluv umožňuje další zrychlení procesů a vyřízení žádosti o úvěr,“ sdělil Bláha. Zároveň šetří životní prostředí i náklady. Obchodní partneři, u nichž je elektronické podepisování již v provozu, tak dosud ušetřili více než 65 tisíc papírů, což ve finančním vyjádření spolu s tiskem představuje zhruba 200 tisíc korun.

 ZŮČASTNĚTE SE SOUTĚŽE S HOME CREDIT O MOBILNÍ TELEFON A OVĚŘTE SI SVÉ ZNALOSTI!

petr_blaha_big



Elektronické podepisování smluv klienti vítají

El podpis?
Signpad je v podstatě elektronická tužka, ne však elektronický podpis! Viz:Elektronický podpis (též ...
Diskutovat (1)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

15588835760

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2620
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,7020
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8330
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5365
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,9990
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4050
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0774
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více