Elektronické stravenky se začínají uplatňovat v praxi


17. 12. 2015  00:12     Miroslav Zeman     komentáře (0)

Elektronické stravenky se zavádějí do praxe. Co vám tato inovace a změna přinese? Na jaké výhody se můžete těšit? A proč jsou elektronické stravenky výhodné i pro samotné zaměstnavatele? ČTĚTE DÁLE!

Elektronické stravenky se začínají uplatňovat v praxi




Stravenky jsou jedním z nejoblíbenějších zaměstnaneckých benefitů. Většina zaměstnavatelů tak svým zaměstnancům právě stravenky poskytuje. Jak pro zaměstnavatele, tak pro zaměstnance jsou stravenky i z daňových důvodů velmi výhodnou formou odměňování.

Drtivá většina zaměstnanců a zaměstnavatelů zná stravenky v podobě papírových kuponů v konkrétní hodnotě, která je přímo na stravence zapsána. Tyto stravenky jsou přitom na jedno použití. Už z toho plyne, že současný systém stravenek je poměrně nákladný a svou formou dosti neefektivní. Navíc díky jejich dané, pevné hodnotě vzniká často problém s vrácením hotovosti, protože na stravenky se v mnoha obchodech nevrací. Lidé tak musí utrácet více, než chtěli, nebo naopak nedostanou vráceno, pokud utratí méně než je nominální hodnota stravenky. Používání papírových stravenek jde navíc i proti současnému trendu podpory bezhotovostního placení.

Od listopadu se proto v širším měřítku začaly zavádět již delší dobu připravované elektronické stravenky. Tyto stravenky v podstatě připravují, nebo již dokonce zavádějí všechny společnosti poskytující stravenky. Důvody jsou jasné. Jedná se o pozitivní a prospěšnou inovaci, která šetří náklady, životní prostředí a přináší vyšší komfort správy systému jak zaměstnavatelům, tak zaměstnancům při jejich používání. V praxi elektronická stravenka funguje tak, že zaměstnanec obdrží kartičku v podobě platební karty, kterou dnes již každý zná. Tato karta bude nabyta konkrétní měsíční částkou hodnoty stravenek. Lidé své jídlo, nebo potraviny zaplatí jednoduchým způsobem přes platební terminál. Zaplatit je možné do maximální výše 500 korun.

V průběhu listopadu je možné elektronickými stravenkami platit již ve více než 300 restaurací a řetězcích Albert a Tesco. Předpokládá se, že stejně jako v případě bezkontaktních platebních karet se bude i v případě elektronických stravenek rychle rozrůstat počet restaurací i obchodů kde bude možné elektronickými stravenkami platit.

Jedná se o další inovaci, která přinese zlepšení při užívání a správě tohoto velmi rozšířeného a oblíbeného benefitu.

DALŠÍ ČLÁNKY O BANKOVNÍ A JINÝCH INOVACÍCH VE FINANČNÍ OBLASTI NALEZNETE ZDE!

Karikatura - palec jako klíč k ovládání



Elektronické stravenky se začínají uplatňovat v praxi

Diskutovat (0)