Exkluzivní Apríl na Bp.com:
Na český trh míří další banka, IQ Bank!


01. 04. 2012  07:30     BP.com     komentáře (3)

Chytří bankovní klienti se mohou radovat. Jak se podařilo exkluzivně www.bankovnipoplatky.com zjistit, na český trh totiž po přílivu třech bank v minulém roce míří další bankovní dům – IQ Bank. A stejně jako bankovní nováčci Equa, ZUNO a Air Bank, i IQ Bank si do svého vývěsního štítu chystá revoluční novinku – inteligentním klientům bude odpouštět poplatky, a těm nejchytřejším dokonce platit nebo jim nabídne lepší úrokovou sazbu.





Slyšíte dobře. IQ Bank chystá cenovou škálu pro své klienty nikoliv podle objemu vkladů, tak jako je obvyklé pro některé současné banky, ale podle inteligenčního kvocientu. „Je to pravda. Už dnes platí, že přemýšliví klienti mohou na trhu díky vynaloženému úsilí čerpat služby za lepší ceny. My jim to chceme ještě více usnadnit,“ říká Pavel Mensator, ředitel společnosti IQ, která v uplynulých dnech zažádala o bankovní licenci pro subjekt jménem IQ Bank. „Naši klienti budou cenově zvýhodněni podle úrovně dosaženého vzdělání. Klienti se základním vzděláním zaplatí na trhu obvyklou cenu, možná trochu nadprůměrnou, středoškoláci pak symbolickou cenu za naše služby. Vysokoškoláci dostanou naše služby zcela zadarmo, majitelům diplomů z postgraduálního studia, docentům, profesorům a dalším chytrým lidem s nadstandardním vzděláním budeme dokonce platit my,“ prozrazuje Mensator unikátní cenovou politiku banky. To ale není všechno. „Okolnosti ještě dolaďujeme, ale už teď je jisté, že lidem, kteří se prokážou platným certifikátem o absolvování testu IQ s výsledkem vyšším než 130, budeme každý měsíc peníze posílat. Jedná se stejně většinou o učitele, po kterých se rád každý vozí, ale v porovnání se zahraničím jsou v České republice zcela nedoceněni. Chytří lidé však mají být odměňováni,“ doplňuje těžko uvěřitelné informace Pavel Mensator.

.

Podle slov budoucího generálního ředitele se však banka chystá dát šanci i klientům, kteří se cítí být inteligentnější, než jak by se dalo předpokládat z jejich dosaženého vzdělání. „Chystáme se poskytnout brigádu několika studentům MatFyzu, kteří budou s našimi současnými klienty i s potenciálními klienty hrát šachy, soutěžit v řešení hlavolamů či je zkoušet z vědomostních testů – matematiky, fyziky, statistiky a základů ekonometrie. Záleží samozřejmě jen na klientech, zda budou chtít toto testování podstoupit,“ říká Pavel Mensator a upozorňuje, že banka již má detailně promyšlen jeden z mála poplatků v ceníku banky – právě za tyto testy. „Zatím máme v plánu za každý druhý pokus o získání cenového zvýhodnění prostřednictvím měření vědomostí v naší bance vybírat symbolický poplatek. Ale to se možná do spuštění naší činnosti ještě změní. Minimálně budeme připraveni reagovat na poptávku od našich klientů.“

 

.

Ačkoliv IQ Bank ještě nemá ani bankovní licenci, Mensator prorokuje nové bance úspěch. Start chystá banka na závěr roku 2012. „Češi jsou národ švejků, jsou hraví, a hlavně nemají rádi banky, které teď na trhu působí. Myslím, že si na trhu své místo najdeme. Rádi bychom do dvou let měli 100 tisíc klientů, většinou vysokoškoláků, a aspoň tři čtvrtiny členů české Mensy,“ říká Pavel Mensator.

.

„Věřím, že banka uspěje, protože nabízí ojedinělý koncept. Navíc bude mít na své straně i média, většina novinářů jsou totiž buď vysokoškoláci, nebo mají IQ větší než 130. Budou proto s bankou sympatizovat, ať už záměrně, nebo podvědomě. To mi připadá jako velmi efektivní komunikační a marketingová strategie, i když možná původně nezamýšlená,“ říká ke vstupu nové banky Patrik Nacher, majitel www.bankovnipoplatky.com.



Exkluzivní Apríl na Bp.com: Na český trh míří další banka, IQ Bank!

Re: To jako vážně?
to jako jako....
Apríl
Obávám se, že jestli by byla skutečně banka schopná posoudit inteligenci klientů, tak by A) neměla k...
To jako vážně?
To si děláte srandu, ne? Není to Apríl? Pokud ne, jako, že tomu nevěřím, už aby tady byla, jako člov...
Diskutovat (3)