Finále ankety:
Poplatek za vklad na účet na přepážce třetí osobou


19. 02. 2016  00:07     Miroslav Zeman     komentáře (0)

Anketa o nejabsurdnější bankovní poplatek jde do finále. Z původně patnácti navržených bankovních poplatků postoupilo do druhého kola pět těch nejvíce absurdních. O jaké poplatky se jedná? A víte o nich něco? Dočtete se dále!

Finále ankety: Poplatek za vklad na účet na přepážce třetí osobou




Anketa o nejabsurdnější bankovní poplatek má za cíl prostřednictvím masového hlasování čtenářů serveru Bankovní poplatky a hlavního mediálního partnera projektu Novinky.cz poukázat na absurdnost a nesmyslnost některých bankovních poplatků. Mnoho klientů bank nestíhá z důvodu svého rodinného či pracovního zatížení sledovat poplatky, které musí bankám platit a jejich smysl a odůvodněnost. Proto banky mohou takové nesmyslné poplatky bez problémů uplatňovat.

Anketa o nejabsurdnější bankovní poplatek a masová účast čtenářů při hlasování ukazuje bankám, že zde nejsou neomezenými pány, ale že hlavní a nejdůležitější je názor a přání jejich klientů, kteří banky živí. Důkazem je skutečnost, že velká většina bank už minulé nejabsurdnější poplatky zrušila, nebo je výrazným způsobem omezila.

Poplatek za vklad na účet na přepážce třetí osobou

Druhým absurdním poplatkem, který postoupil do finále je poplatek za vklad na účet na přepážce třetí osobou. Pokud vám někdo přinese na účet hotovost a není majitelem tohoto účtu, tak uhradí bance přímo na přepážce poměrně tučný poplatek. Tato služba se tak pro mnoho klientů a to i například podnikatelů a živnostníků stává velmi drahou a nepraktickou.

Pokud potřebujete uhradit někomu částku tak, aby se mu ihned objevila na účtu, pak máte dvě možnosti. Buď musíte mít stejnou banku jako adresát platby, nebo musíte částku uhradit přímo na pobočce tak, aby se adresátovi a majiteli účtu ihned objevila na účtu. Za tuto výhodu ovšem uhradíte poplatek ve výši mnoha desítek korun.

Pokud totiž využijete klasický způsob platby převodem z účtu, může mít platba i dva dny zpoždění, než se připíše na účet adresáta. Banky tedy neumí zajistit rychlé připsání plateb na účet adresáta v případě převodu z účtu, ale pokud chcete využít jinou možnost, kde je okamžité připsání platby možná, banky vás zpoplatní.

Vrcholem absurdnosti je, když banka za vklad hotovosti na váš účet třetí osobou zpoplatní vás jako majitele účtu. Tento poplatek nyní uplatňuje sice už pouze jediná banka, ale i tak se jedná o velmi absurdní a nesmyslný postup. Pokud by se vás totiž někdo rozhodl prostřednictvím tohoto poplatku teoreticky zruinovat, je to možné. Stačí vkládat na váš účet velmi nízké částky, které vám budou zpoplatněny desítkami korun, a za chvíli můžete mít účet v podstatě vytunelovaný. Je sice pravděpodobné, že by v případě zjištění takové skutečnosti banka včas zareagovala, nicméně to klienta opravu uklidnit nemusí.

Pokud považujete POPLATEK ZA VKLAD NA ÚČET NA PŘEPÁŽCE TŘETÍ OSOBOU za nejabsurdnější poplatek v roce 2015 hlasujte pro něj ZDE!

thmb-500-256-ce93cca70ee985a3ca7f8e86d5a80bb7



Finále ankety: Poplatek za vklad na účet na přepážce třetí osobou

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

15198820080

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2110
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,7010
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8040
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5065
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,9570
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,3900
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0661
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více