Finanční poradna serveru BP:
Spořit se už příští rok vyplatí více


06. 11. 2017  00:41     Miroslav Zeman     komentáře (0)

PONDĚLNÍ SERIÁL - FINANČNÍ PORADNA SERVERU BANKOVNÍ POPLATKY: Už příští rok se více vyplatí spořit. Úroky budou na vzestupu a s nimi i výnosy ze spořících produktů. ČTĚTE DÁLE!

Finanční poradna serveru BP: Spořit se už příští rok vyplatí více




Už od příštího roku bude spoření na spořících účtech a termínovaných vkladech výhodnější. ČNB totiž přistoupí k dalšímu zvýšení úrokových sazeb, které se odhaduje na půl až třičtvrtě procenta. Navíc bude k nárůstu úroků docházet i celý příští rok. 

Dotaz čtenáře: 

Dobrý den, vydělal jsem z odstupného poměrně vysokou jednorázovou částku. Přemýšlel jsem jak s ní naložit. Jestli se vyplatí jí dát na nějaký spořící nebo termínovaný účet, nebo investovat do nějakých fondů nebo dluhopisů. Pořád se totiž podle článků nevyplatí spořit na termínovaných a spořících účtech. Problém je v tom, že investicím nerozumím a nechci navíc zbytečně riskovat, takže bych dal klidně přednost nějakému nižšímu výnosu na spořícím účtu. Nechci ale, aby mi ty úspory ukrajovala inflace.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Vašemu problému rozumím. Nejedná se o vyjímečnou úvahu. Rozhodně se ale spoření či úspoře prostředků nevyhýbejte. V současnosti sice ještě nejsou spořící účty tak lukrativní či výnosné, ale to se má v dohledné době změnit. Do konce roku předpovídají někteří odborníci nárůst základní úrokové sazby u ČNB na třičtvrtě či dokonce jedno procento. Je to zvýšení ze současných pouhých 0,5 procenta. S tím je spojen i nárůst úrokových sazeb u spořících účtů, které banky zcela jistě promítnou. Nevýhodou bude samozřejmě i nárůst úrokových sazeb u půjček a hypoték. Pokud tedy máte prostředky k dispozici, můžete je uložit s tím, že už od příštího roku může dojít k poměrně vysokému zvýšení výnosu, který by se už mohl přibližovat současné inflaci.

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ DOTAZY A ODPOVĚDI V NAŠÍ PORADNĚ NALEZNETE ZDE!

 



Finanční poradna serveru BP: Spořit se už příští rok vyplatí více

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16186486256

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2610
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,6690
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8540
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3485
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,9780
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4200
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0765
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více