Fincentrum již 15 let rozvíjí trh finančního poradenství


14. 04. 2015  13:40          komentáře (0)

Fincentrum slaví v dubnu 15 let od svého založení. Od roku 2000 dokázalo přicházet s novými myšlenkami a měnit trh finančního poradenství v ČR a na Slovensku. Díky zkušeným finančním poradcům, kvalitě a nezávislosti finančního poradenství atakuje Fincentrum pozici jedničky na českém trhu. 

Fincentrum již 15 let rozvíjí trh finančního poradenství




Při svém založení v roce 2000 začalo Fincentrum poskytovat poradenství přes internet. O rok později přišly první smlouvy v oblasti zaměstnaneckých benefitů, od roku 2002 pak plnohodnotné finanční poradenství spotřebitelům. 

 

„Fincentrum se dokázalo přizpůsobit všem změnám na trhu a být lídrem v inovacích. V roce 2000 nebyl dostatek informací o finančních produktech na českém trhu a my jsme dokázali tuto mezeru na trhu zaplnit. Záhy nám došlo, jak nedostatečná je kvalita osobních finančních poradců, a také v tomto ohledu jsme dokázali na trhu prorazit. Pomáháme klientům získat levnější hypotéky, spořit, investovat i chránit se před nejrůznějšími riziky,“ ohlíží se do historie Petr Stuchlík, zakladatel a dlouhodobý předseda představenstva společnosti Fincentrum.

 

Finanční poradci Fincentra dokázali zvítězit během posledních 10 let v řadě nezávislých testů a ocenění. Dnes poskytuje pod značkou Fincentrum poradenství klientům řádově 2500 zkušených poradců, pro které je finanční poradenství hlavním zdrojem příjmů. Poradenský proces doplnila od roku 2013 dceřiná společnost Fincentrum Reality. Díky ní získá klient na jednom místě kompletní servis: nejen v oblasti financování nákupu nemovitosti či investování peněz získaných z jejího prodeje, ale i vlastní podporu při nákupu či prodeji nemovitosti. 

Fincentrum na trhu vyniká díky neustálé snaze o informování a vzdělávání spotřebitelů. „Naším cílem je již od založení poskytovat kvalitní a nezávislé finanční poradenství. Nebojíme se proto klienty informovat otevřeně a přispívat ke zvyšování jejich znalosti osobních financí,“ dodává Petr Stuchlík. V oblasti informování spotřebitelů vytvořilo Fincentrum hned několik důležitých projektů: 

  • Fincentrum Hypoindex, který již od roku 2003 sleduje průměrné úrokové sazby hypoték poskytnutých klientům na českém trhu. Fincentrum Hypoindex dává spotřebitelům jasné vodítko, zda je úroková sazba nabízená bankou dobrá nebo příliš vysoká.
  • Fincentrum Banka roku, ocenění finančních produktů a institucí na českém trhu, které organizuje Fincentrum již od roku 2002.
  • Fincentrum & Forbes Investice roku, investiční analýza podílových fondů na českém trhu, kterou zpracovává Fincentrum ve spolupráci s magazínem Forbes od roku 2010.
  • Internetové portály, díky kterýmzískají klienti i finanční poradci každý den aktuální informace a analýzy z oblasti osobních financí: investujeme.cz, hypoindex.czceskereformy.cz

V roce 2014 dosáhl obrat společnosti Fincentrum v ČR a na Slovensku 1,390 miliardy korun.



Fincentrum již 15 let rozvíjí trh finančního poradenství

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

15512170800

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2540
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,6480
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8380
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,4915
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,0220
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4100
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0751
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více