Fio banka spouští Apple Pay


15. 10. 2019  20:33     Tisková zpráva     komentáře (0)

Česká Fio banka nově nabízí svým klientům placení mobilním telefonem i chytrými hodinkami prostřednictvím Apple Pay. Stejně jednoduše mohou také vybírat z bankomatů nebo platit v e-shopech.

Fio banka spouští Apple Pay




Používání Apple Pay je rychlé, jednoduché a bezpečné a klientům odpadá nutnost nosit s sebou klasickou platební kartu. Do aplikace Wallet v iPhonu si stačí nahrát platební kartu od Fio banky, její přidání zabere opravdu jen chvilku a hned poté je možné mobilem platit. Aplikace pracuje s virtuálním otiskem karty, který je pro každé mobilní zařízení unikátní. Díky tomu se k obchodníkovi nedostanou reálné údaje o platební kartě klienta a tím je zajištěna bezpečnost. Placení pomocí Apple Pay navíc zabere opravdu jen pár sekund. Stačí pouze přiblížit telefon nebo chytré hodinky Apple a ověřit platbu otiskem prstu, PINem nebo pomocí Face ID. Bezpečnost a jednoduchost, to jsou dva hlavní pilíře, na kterých tato technologie stojí.

 „Placení mobilem jsme umožnili části našich klientů před necelým půl rokem, nyní přichází řada i na klienty s iPhonem. Ti tak nyní mohou nechat svou klasickou plastovou kartu doma a vyrazit do města třeba jen s mobilem v kapse. Platit s Apple Pay je jednoduché a věříme, že ho naši klienti budou hojně využívat, “ komentuje zpřístupnění Apple Pay obchodní ředitel Jan Bláha.

Samotná aplikace i její používání je samozřejmě zdarma. Platit s Apple Pay je možné také na e-shopech. Mobilem lze také vybírat z bankomatů, které podporují bezkontaktní výběry. U Fio banky tuto funkci nabízí všechny bankomaty. Aktuálně je možné do aplikace přidávat debetní i kreditní karty Mastercard a Maestro.

„Již téměř třetina Čechů využívá možnost placení mobilním telefonem. K tomuto růstu velkou měrou přispěly platební služby globálních firem v čele s Apple Pay, které jsme pomáhali do České republiky přivést. Jsme rádi, že ji mají nyní k dispozici i klienti Fio Banky. K výhodám Apple Pay patří rychlost, pohodlí i bezpečnost transakcí, kterou zajišťuje tokenizační technologie společnosti Mastercard umožňující spolehlivé propojení mobilního zařízení s platební kartou,“ uvedl Luděk Slouka, ředitel rozvoje produktů a inovací Mastercard pro Českou republiku, Slovensko a Rakousko.

 



Fio banka spouští Apple Pay

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

15534372656

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2620
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,7020
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8330
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5365
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,9990
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4050
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0774
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více