GEEN Vstřícná banka:
Dejte Equa Bank své vysvědčení - III. čtvrtletí 2017


14. 09. 2017  01:43     Miroslav Zeman     komentáře (0)

GEEN Vstřícná banka - v rámci projektu prvního klientského ratingu bank, mají i čtenáři serveru Bankovní poplatky unikátní možnost ohodnotit tuzemské banky a vystavit jim své vysvědčení. Přečtěte si jak vstřícná byla Equa Bank a rovnou ji ohodnoťte! ČTĚTE DÁLE!

GEEN Vstřícná banka: Dejte Equa Bank své vysvědčení - III. čtvrtletí 2017




Equa Bank je nízkonákladová banka, která je stále trošku ve stínu agresivnější Air Bank, nebo Fio banky. I tak však banka zaznamenává úspěchy v podobě zvyšujícího se počtu klientů a zájmu o produkty této banky. Banka postupně zaznamenává, že největší konkurentem na trhu jsou právě banky, které si budují stejné image nízkonákladových bank. Právě úspěch v této konkurenci umožní malé bance vystoupat k dalším metám.

Equa Bank zaznamenala umístění i v anketě o nejlepší přístup pracovníků banky ke klientovi, v rámci průzkumu společnosti Databank.

TUTO BANKU MŮŽETE OHODNOTIT PŘÍMO ZDE!

GEEN_vstricna

S čím přišla banka v II. čtvrtletí 2017

Equa bank je nejlevnější bankou v České republice

V nezávislém testu poplatků v roce 2016 skončila Equa bank dle portálu Bankovnipoplatky.cz na prvním místě. Celkem získala od poroty, která hodnotila výši poplatků a přehlednost sazebníků, 87,5 %. Ano, a k tomuto umístění máme také co říci, protože soutěž GEEN Nejvstřícnější banka přímo organizujeme. Equa Bank byla skutečně vyhodnocena dle několika kritérií a to v souvislosti s přehledností svého sazebníků, jako nejlevnější banka v České republice za rok 2016. Uvidíme zda své umístění obhájí i za tento rok.

Ke konci 1. čtvrtletí poskytla Equa bank úvěry se zárukami EIF ve výši 390 milionů korun

Ke konci března 2017 poskytla Equa bank malým a středním podnikům úvěry se zárukami Evropského investičního fondu (EIF) ve výši 390 milionů korun. Tyto úvěry jsou nabízeny v rámci programu COSME s finančním krytím Evropské komise a usnadňují přístup k financím pro rozvoj podnikání mikropodnikům a malým i středním firmám. Celkem za Českou republiku byly v rámci programu COSME již poskytnuty záruky ve výši 200 milionů EUR, využilo je přes dva tisíce malých a středních firem. I Equa Bank se tak podílí na podpoře malých a středních podnikatelů, což velmi vítáme. A to už jen z toho důvodu, že podnikání není vůbec lehkou záležitostí. Malí a střední podnikatelé jsou navíc vystaveni drtivé konkurenci velkých společností, které získávají stamilionové dotace nebo investiční pobídky. Jakoukoliv efektivní pomoc tuzemským podnikatelům tak hodnotíme pozitivně.

Equa bank zdvojnásobila zisk

Equa bank hospodařila v 1. čtvrtletí 2017 s čistým ziskem ve výši 45 miliónů korun, což je dvakrát více než ve stejném období loňského roku. Za výrazným meziročním nárůstem stojí pokračující zájem klientů o produkty a služby banky, nově především o pojištění a prémiové zlaté karty nebo o úvěry s podporou Evropského investičního fondu. Equa Bank, stejně jako další nízkonákladové banky dokazuje, že nízkonákladové banky a jejich koncept mají budoucnost a jsou ekonomické. I s nízkými nebo nulovými poplatky se dá vytvořit velmi dobrý a udržitelný zisk. A důkazem toho jsou všechny nízkonákladové banky, které v současnosti na trhu působí, bez výjimky. Trend snižování poplatků tak díky bohu setrvačností dopadá už i na ty největší banky, které byly nuceny se novému trendu přizpůsobit.

Equa bank představuje mobilní bankovnictví nové generace

Moderní bankovní aplikace je v dnešní době více než nutností. Podle průzkumu Equa bank využívají mobil k bankovním operacím 4 z 10 Čechů. Třetina z nich přitom používá klasický webový prohlížeč, 39 % již vstupuje do banky přes mobilní aplikaci. Počet uživatelů mobilních aplikací přitom každoročně roste, za poslední tři roky se počet uživatelů zdvojnásobil.  Equa bank proto reaguje na technologické trendy a potřeby uživatelů a představuje mobilní aplikaci nové generace s moderními prvky, jako například přihlášení otiskem prstu nebo intuitivní zadávání čísla účtu. Equa Bank tak dohání mírné zpoždění v modernizaci svého mobilního bankovnictví, ale zato se jedná o modernizaci velmi rozsáhlou a povedenou. I Equa tak umožňuje svým klientům využívat otisk prstu pro přihlášení k aplikaci, což začíná být skutečným standardem bankovních služeb.

Equa bank již ušetřila klientům 1,5 miliardy korun

Přechodem k Equa bank ušetřili klienti k dnešnímu dni již více než 1,5 miliardy korun. Průměrná úspora na každého klienta tak činila 5555 korun. Jiné banky by zřejmě oponovaly, protože se jedná o čísla spojená s refinancováním úvěrů, kdy Equa nabídla novým klientům výhodnější sazby a nižší splátky než byly dosavadní sjednané podmínky. Kouzlo refinancování úvěrů a hypoték je ale zřejmé a pro klienty velmi lákavé. I proto se také daří novým a nízkonákladovým bankám stále zvyšovat počet svých klientů na úkor svých větších konkurentů. Něco to stojí, ale také to stojí zato.

Equa bank získala v soutěži Zlatá koruna 6 medailí

Equa bank získala v soutěži Zlatá koruna, která oceňuje nejlepší finanční produkty na českém trhu, celkem 6 medailí. Kladná hodnocení produktů Equa bank vyjadřovali nejen odborníci, ale i široká veřejnost. Právě veřejnost zvolila na internetu Běžný účet Equa bank jako druhý nejlepší produkt roku. Hlasující podnikatelé projevili spokojenost s Podnikatelským účtem Equa bank a rozhodli, již třetí rok po sobě, o jeho umístění na druhém místě. Equa Bank a její umístění v další soutěži Zlatá koruna, která přímo hodnotí kvalitu produktů bank potvrzuje i relevanci hodnocení soutěže GEEN Vstřícná banka, kde Equa Bank pravidelně obsazuje třetí místo. A z pohledu nákladů a cen svých služeb je dokonce nejlevnější bankou v České republice. Hodnocení Equa Bank tak opět zvyšujeme.



GEEN Vstřícná banka: Dejte Equa Bank své vysvědčení - III. čtvrtletí 2017

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

15760565600

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2560
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,7050
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8560
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3735
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,0530
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4000
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0756
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více