GEEN Zelená banka 2016 ve zpravodajství televize PRIMA


07. 02. 2017  00:56     Miroslav Zeman     komentáře (0)

Po vyhlášení výsledků hodnocení GEEN Zelená banka přinesla televize Prima reportáž o výsledcích tohoto unikátního hodnocení, jehož partnerem je společnost GEEN.EU, která také prováděla hodnocení uhlíkové stopy, kterou banky zanechávají v ovzduší.

GEEN Zelená banka 2016 ve zpravodajství televize PRIMA




Reportáž byla odvysílána dne 28. 1. 2017 v hlavních zprávách televize PRIMA. Až 600 tisíc diváků se tak mohlo dozvědět, že titul GEEN Zelená banka obhájila i v roce 2016 Česká spořitelna, která sice skončila jako druhá v rozsahu uhlíkové stopy, ale vykázala největší rozsah ekologických aktivit. Na druhém místě skončila Sberbank a na třetím se umístila Raiffeisenbank.

CELOU REPORTÁŽ NA TELEVIZI PRIMA MŮŽETE SHLÉDNOUT ZDE!

repotaž1

2017_0128_Zpravy_FTV_Prima

 

K výsledkům se také vyjádřili představitelé všech tří nejúspěšnějších bank a také organizátor hodnocení Patrik Nacher. 

Zelená banka2

Česká spořitelna získala 20 bodů a nejlepší umístění, Sberbank jen s minimálním odstupem 20,6 bodů a na třetím místě Raiffeisenbank spolu s třetím místem 27,2 bodů. 

Zelená banka4

Patrik Nacher, organizátor hodnocení popisuje princip hodnocení uhlíkové stopy vytvářené jednotlivými bankami. Rozsah uhlíkové stopy představoval sílu 40 procent hodnocení.

Zelená banka3

K výsledkům se vyjádřila i tisková mluvčí vítězné banky Kristýna Dolínek Havlingerová, která vyjmenovala nejdůležitější a nejvýznamnější ekologické aktivity České spořitelny.

Zelená banka5

Šárka Samková, tisková mluvčí Sberbank potvdila, že ekologie a ekologické otázky nejsou pro Sberbank pouze formalitou, ale jednou z hlavních směrů její orientace a aktivity. I tento přístup také vynesl Sberbank druhé místo v tomto komplexením hodnocení.

Zelená banka6

Umístění Raiffesenbank na třetím místě ekologických bank potěšilo jistě i Petru Kopeckou, tiskovou mluvčí Raiffeisenbank.

Reportáž si můžete poslechnout ZDE!

DALŠÍ INFORMACE O PROJEKTU HODNOCENÍ BANK GEEN ZELENÁ BANKA NALEZNETE ZDE!

 

 

 

 



GEEN Zelená banka 2016 ve zpravodajství televize PRIMA

Diskutovat (0)


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více