Hledáme podnikatele, kteří jsou inspirací a vzorem pro ostatní. Devatenáctý ročník soutěže EY Podnikatel roku začíná


17. 09. 2018  00:48          komentáře (0)

Společnost EY hledá v České republice již devatenáctého EY Podnikatele roku, který bude naši zemi reprezentovat na světovém finále v Monte Carlu. Pro úspěch v soutěži je stěžejní především osobnost podnikatele a jeho jedinečný podnikatelský příběh. Soutěží se v kategoriích EY Podnikatel roku České republiky, EY Technologický podnikatel roku, EY Začínající podnikatel roku a EY Společensky prospěšný podnikatel roku. Česká televize letos vyhlásí historicky třetího vítěze Ceny České televize – Podnikatelský přínos kultuře a umění. Čtenáři MF DNES a iDNES.cz opět vyberou nejlepší podnikatelský příběh. Porota ocení i úspěšné podnikatele v krajích. Přihlášky a nominace je možné podávat do 21. října 2018.

Hledáme podnikatele, kteří jsou inspirací a vzorem pro ostatní. Devatenáctý ročník soutěže EY Podnikatel roku začíná




Již devatenáct let objevuje soutěž EY Podnikatel roku výjimečné osobnosti, kterým nechybí odvaha, silná motivace ani vize. Podnikatele, které překonávání překážek na začátku jejich podnikání posílilo a motivovalo k vybudování prosperující společnosti.

„Vážíme si slušných podnikatelů, za jejichž úspěchem stojí poctivá práce. Jsou tahouny české ekonomiky, dávají práci desítkám či stovkám lidí, významně pomáhají rozvoji regionů, ve kterých působí, a zároveň zajišťují České republice respekt v zahraničí. Za devatenáct let konání soutěže jsem se přesvědčila, že jich je v naší zemi mnoho, ale často o nich nevíme. Chtěla bych proto vyzvat veřejnost, aby nám pomohla tyto podnikatelské osobnosti objevit. Nominujte podnikatele ze svého města či kraje, kterého si vážíte, ať se o něm mohou dozvědět i ostatní a inspirovat se jeho podnikatelským příběhem,“ vyzývá Magdalena Souček, vedoucí partnerka EY v České republice a v části regionu střední a jihovýchodní Evropy.

Foto 3_EY Podnikatel roku 2017_EY Začínající p Foto 4_EY Podnikatel roku 2017_EY Technologický p  Foto 5_Cena ČT Podnikatelský přínos kultuře a  Foto 6_EY Společensky prospěšný podnikatel rok 

„Je fascinující sledovat každý ročník soutěže EY Podnikatel roku a úspěchy, kterých účastníci soutěže dosahují. Ty vyžadují tvrdou práci, odhodlání, vůli posouvat své hranice, snahu jít neustále vpřed protože největším soupeřem jsme vždy sami sobě. Devatenáctý ročník dokazuje důležitost a význam tohoto prestižního ocenění. Těší nás, že BMW bude opět jeho součástí,“ říká Stephan Deppe, generální ředitel společnosti BMW Group Česká republika, která je oficiálním vozem soutěže EY Podnikatel roku 2018.

„Jsem velice rád, že jsem národní ocenění dostal. Věřím, že to není jen moje cesta, ale že to bude i cesta pro další, možná mladší podnikatele. Svou účast na podnikatelské olympiádě vidím tak, že je velkou prestiží nejen pro mou společnost, ale i pro mé zaměstnance. Několikadenní setkání nejlepších podnikatelů přináší spoustu inspirace a obchodních příležitostí. Světové finále v Monaku pak pro mne bylo velice cenným zážitkem, protože bylo rovněž možností, jak prezentovat české strojírenství a protože všichni národní vítězové se společně seznámili a mohli si vyměňovat své zkušenosti. Každému bych účast v soutěži doporučil,“ uvedl Lubomír Stoklásek, majitel společnosti AGROSTROJ Pelhřimov, a.s., držitel titulů EY Podnikatel roku 2017 České republiky a EY Podnikatel roku 2017 Kraje Vysočina, který zasedne v čele odborné poroty letošního ročníku soutěže.

Foto 7_Cena čtenářů MF DNES a iDNES.cz_Petra P

EY Podnikatel roku je v současnosti jediná světově uznávaná soutěž svého druhu, která se pravidelně vyhlašuje již ve více než padesátce zemí na šesti kontinentech. V loňském ročníku bylo nominováno více než 430 podnikatelů, celkově bylo přihlášeno 70 podnikatelů z 58 firem. Mezi přihlášenými bylo 12 žen podnikatelek. Firmy všech soutěžících dosahovaly obratů v hodnotě 35 miliard korun, měly celkový zisk ve výši 1,7 miliard korun a jejich společnosti zaměstnávaly více než 8 400 lidí. Hlavní město Praha, Moravskoslezský a Zlínský kraj měly nejvíce nadějí v klání o celorepublikový titul, který byl udělen Lubomíru Stokláskovi, majiteli a řediteli AGROSTROJE Pelhřimov. Jeho společnost patří mezi nejvýznamnější výrobce zemědělské techniky v Evropě a je největším dodavatelem strojů v regionu střední a východní Evropy.

Celorepublikovým finalistům soutěže věnovala společnost BMW voucher na bezplatné užívání nového vozu BMW řady 5.

V celosvětovém klání v monackém Monte Carlu získal letos titul EY Světový podnikatel roku Brazilec Rubens Menin, jeho společnost MRV Engenharia e Participações S.A. buduje již čtyři desítky let sociální bydlení po celé Brazílii a pomáhá tak splnit si sen o lepším bydlením pro miliony obyvatel Brazílie.

Nominovat podnikatele do soutěže může kdokoliv, nejlépe prostřednictvím nominačního formuláře na stránkách www.podnikatelroku.cz. Na stejných webových stránkách je k dispozici rovněž přihláška pro podnikatele. Uzávěrka přihlášek i nominací je 21. října 2018.

V čele poroty zasedne loňský vítěz Lubomír Stoklásek (AGROSTROJ Pelhřimov) a spolu s ním budou o vítězi rozhodovat i další držitelé titulu EY Podnikatel roku, jako například František Piškanin (HOPI), Zbyněk Frolík (LINET), Eduard Kučera (AVAST Software) nebo Pavel Juříček (BRANO Group). Porota se řídí mezinárodně platnými pravidly EY a neomezuje se pouze na ekonomická data. Naopak, hodnocení zohledňuje mimo jiné osobnost soutěžícího, jeho čestnost a poctivost, strategickou orientaci či inovace a dopad jeho podnikání.

Soutěžní kategorie

Soutěží se v kategoriích EY Podnikatel roku České republiky, EY Technologický podnikatel roku, EY Začínající podnikatel roku a EY Společensky prospěšný podnikatel roku. Porota již tradičně oceňuje i nejlepší podnikatele v jednotlivých krajích. Držitele krajského titulu EY Podnikatel roku má každoročně kraj Olomoucký, Jihomoravský, Moravskoslezský, Zlínský, Praha a Středočeský kraj, v závislosti na počtu a kvalitě nominovaných může porota ocenit podnikatelské osobnosti i v dalších krajích. V loňském roce byla Českou televizí, hlavním mediálním partnerem soutěže, podruhé udělena Cena České televize – Podnikatelský přínos kultuře a umění. Jejím cílem je ocenit osobnosti, které se vedle své podnikatelské činnosti aktivně věnují podpoře kultury nebo zvelebování veřejného prostoru. Hlavní spoluorganizátor soutěže deník MF DNES a iDNES.cz. již tradičně vyhlašuje čtenářskou anketu o nejlepší podnikatelský příběh.

Do kategorie EY Technologický podnikatel roku mohou být nominováni podnikatelé, jejichž společnosti technologie vytvářejí nebo inovativním způsobem využívají. Odborné porotě předsedá Jaroslav Klíma, generální ředitel a předseda představenstva TESCAN ORSAY HOLDING, držitel titulů Technologický podnikatel roku 2011 a Podnikatel roku 2011 Jihomoravského kraje.

Na ocenění EY Začínající podnikatel roku může být nominován podnikatel, který k 31. 12. 2018 nedosáhl věku třiceti let nebo celková doba jeho podnikatelské činnosti nepřesahuje 5 let (s podnikáním začal po 1. 1. 2013). Hlásí-li se za jednu společnost více podnikatelů, pro zařazení do kategorie EY Začínající podnikatel roku musí podmínku týkající se věku, nebo délky podnikání splňovat všichni. Podmínka počtu zaměstnanců se na tuto kategorii nevztahuje.

 

  • Cena České televize – Podnikatelský přínos kultuře a umění

 

Do soutěže o Cenu České televize za podnikatelský přínos kultuře a umění může být zařazen jakýkoliv účastník soutěže, který podporuje finančně či materiálně projekty, jež jsou součástí kultivace českého veřejného života skrze umění (hudební festivaly, výstavní činnost atp.), ale také projekty zaměřené na veřejný prostor (péče o krajinu, kulturní dědictví, architektura atp.). Podpora těchto projektů není předmětem podnikatelské činnosti podnikatele a není realizována za účelem dosažení zisku. Více informací o hodnotících kritériích Ceny ČT – Podnikatelský přínos kultuře a umění naleznete zde: https://podnikatelroku.cz/cena-ceske-televize-podnikatelsky-prinos-kulture-a-umeni

 

Letos již potřinácté vyhlašuje EY také soutěž EY Společensky prospěšný podnikatel roku (dříve Sociálně prospěšný podnikatel roku). Přihlásit se mohou společensky prospěšní podnikatelé, zakladatelé ziskové nebo neziskové organizace nebo vlastníci (spoluvlastníci) obchodních společností, podnikající (k 31. prosinci 2017) alespoň 2 roky, kteří v praxi aplikují zásady podnikání tak, aby dosáhli řešení společenských problémů. Společensky prospěšné podnikání je o zavádění praktických, inovativních přístupů zaměřených na okrajové záležitosti či skupiny společnosti a mělo by poskytovat praktickou a životaschopnou alternativu k čistě charitativní či státní politice v dané oblasti. Podporovatelem soutěže je mezinárodní síť sociálních inovátorů, organizace Ashoka.

Jméno držitele titulu EY Podnikatel roku 2018 České republiky bude, spolu s vítězi v dalších kategoriích, vyhlášeno 5. března 2019. Vítěz z České republiky se zúčastní celosvětového finále, které se uskuteční 5. – 9. června 2019 v Monte Carlu.

 

  • Partneři soutěže EY Podnikatel roku 2018

 

Oficiálním vozem soutěže EY Podnikatel roku 2018 je BMW Group Česká republika.
Partnery soutěže jsou společnosti Raiffeisenbank a Swiss Life Select. Hlavním spoluorganizátorem je deník MF DNES a iDNES.cz. Hlavním mediálním partnerem je Česká televize, mediálními partnery soutěže jsou magazín Forbes a zpravodajský portál Info.cz. Soutěž podporují agentura CzechInvest a organizace Ashoka. Soutěž se koná pod záštitou Hospodářské komory České republiky.


 



Hledáme podnikatele, kteří jsou inspirací a vzorem pro ostatní. Devatenáctý ročník soutěže EY Podnikatel roku začíná

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

11135910096

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

5,62


ČÍSLO TÝDNE - 5,62 právě tolik procent činila průměrná úroková sazba hypoték na počátku března. Mírně se tak zvýšila o 0,02 procenta.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2310
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,2130
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8350
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5375
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,1440
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,3850
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0736
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více