HN:
Raiffeisenbank odkládá spuštění nového IT systému


30. 12. 2011  16:58     ČTK     komentáře (0)

Raiffeisenbank odkládá nejméně o rok spuštění nového informačního systému. Jeho zavedení přitom plánovala na přelom roku. Na vině je špatná spolupráce s indickým dodavatelem Infosys. Informují o tom dnešní Hospodářské noviny, podle kterých je postavení zcela nového IT systému Raiffeisenbank v tuzemském bankovním sektoru největším projektem za posledních pět let. Jeho náklady se před rokem odhadovaly na více než jednu miliardu korun.





Nový systém má nahradit dva v současnosti používané - jednoho samotné Raiffeisenbank a druhého zděděného po eBance - a umožnit tak páté největší bance v zemi lépe obstát v rostoucí konkurenci, píše list.

Termín spuštění nechce banka v tuto chvíli zveřejnit, deníku pouze potvrdila, že na rozdíl od původních plánů bude nabíhat postupně. První část, která zjednoduší některé interní procesy a umožní získat například detailnější přehled o datech klientů, má být spuštěna příští rok v létě, řekl HN člen představenstva a výkonný ředitel odpovědný za IT Martin Kolouch. "Druhou část včetně nového internetového bankovnictví spustíme později. Přesný termín zatím nevím, ale nebude to v roce 2012," uvedl.

Podle Koloucha není zpoždění u tak rozsáhlých projektů ničím neobvyklým. Připustil však, že spolupráce s hlavním indickým dodavatelem byla komplikovaná. "Chvíli nám trvalo, než jsme našli společnou řeč a nastavili efektivní spolupráci," řekl HN.

.

Infosys navrhl a připravil IT řešení pro zhruba 2000 společností na světě. Zaměstnává téměř 115.000 zaměstnanců v 50 zemích. Bankovní produkt Finacle, který využije i Raiffeisenbank, má nyní přes 130 bank v 65 zemích světa.

Raiffeisenbank působí v ČR od roku 1993. S eBankou se sloučila v červenci 2008. V letošním roce za tři čtvrtletí meziročně zvýšila čistý zisk o 30 procent na 1,775 miliardy korun. Majoritním akcionářem Raiffeisenbank je rakouská finanční instituce Raiffeisen Bank International AG (RBI), která vznikla v říjnu 2010 spojením Raiffeisen International a části RZB.



HN: Raiffeisenbank odkládá spuštění nového IT systému

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16380436080

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2390
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,6230
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8460
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3705
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,8130
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4150
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0724
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více