Hyde park:
Absurdní poplatky už nejsou problém. Souhlasíte?


19. 05. 2020  00:25     Miroslav Zeman     komentáře (0)

Čtenář nám poslal názor, že absurdní poplatky už nejsou problémem. Anketa o nejabsurdnější bankovní poplatek už je dle názoru čtenáře zbytečná a nezajímavá. Pokud nesouhlasíte HLASUJTE A ZVOLTE NEJABSURDNĚJŠÍ BANKOVNÍ POPLATEK ROKU 2020!

Hyde park: Absurdní poplatky už nejsou problém. Souhlasíte?




Čtenář vychází z toho, že na trhu již existuje velké množství nízkonákladových, levných bank, které neuplatňují žádné poplatky na základní bankovní služby nebo jsou tyto poplatky velmi nízké. Stejně tak se přizpůsobují tomuto trendu i banky velké, které například zřizují běžné účty bez poplatků. Anketa tak má být za této situace zbytečná.

Komentář čtenáře Pavla Bobka:

Anketa o nejabsurdnější bankovní poplatek už nemá přece žádný smysl. Organizátor by se měl nad sebou trošku zamyslet. Zamyslete se taky nad tím, jestli máte nějaké nové téma, nebo chcete pořád využívat neaktuálních, primitivních antipatií lidí k poplatkům nebo jiným povinným platbám. Jsme už v úplně jiné situaci než před deseti lety. Banky nedrží poplatky uměle nahoře. Máme tu x nízkonákladových bank. Kdo nechce platit jakékoliv poplatky, ať si najde alternativu a přejde ke konkurenci. Nemusíme přitom lidem říkat, že nějaký poplatek je fajn a některý už je absurdní nebo dokonce nejabsurdnější. Časy se změnily, a to by si měl uvědomit i organizátor této zombie ankety. Anketa už není aktuální, neodpovídá reálné situaci na trhu a spíš slouží k očerňování bank za to, že mají nějaké poplatky.

Reakce našeho redaktora:

Dobrý den, s Vaším názorem a postojem absolutně nesouhlasíme. O tom, že téma poplatků bank je stále velmi živé a aktuální svědčí zájem o tento problém v diskusích. Sami lidé přitom nominují své nejabsurdnější poplatky. Tématu absurdních poplatků se přitom chápou i samy banky, které je používají ve svých reklamních kampaních. Právě protože je to živé téma, které klienty i veřejnost zajímá. Organizátor tak dává tímto způsobem především iniciativu samotným čtenářům a klientům bank, aby sami navrhli a sami si zvolili poplatek, který je pro ně skutečně absurdní. Role organizátora je skutečně pouze organizační. Nic konkrétně neovlivňujeme. Vše je v režii čtenářů a třeba i Vás. 

Nesouhlasíme ani s hodnocením zbytečnosti ankety. Ano, máte určitě pravdu, že doba se změnila, a i situace v oblasti poplatků je jiná, než tomu bylo před deseti lety. Jenže nesmíte zapomínat, že velkou úlohu v kultivaci tohoto prostředí a odbourání mnohých poplatků, měla i právě tato iniciativa, která výrazným způsobem zvýšila zájem občanů a klientů bank o tuto problematiku. Lidé tak přestali být pasívními adresáty jakýchkoliv poplatků, které prostě museli přijmout, ale stali se aktivními účastníky trhu, kteří mají právo svými preferencemi a přáním ovlivnit situaci na trhu a prosadit svůj zájem. 

I to je mimo jiné výsledek naší dlouhodobé činnosti, ve které hodláme i nadále pokračovat. Stále totiž, a to i dle názoru klientů bank, máme na trhu mnoho poplatků, které můžeme nazvat absurdními. 

<hr>

ANKETY O NEJABSURDNĚJŠÍ BANKOVNÍ POPLATEK ROKU 2020 SE MŮŽETE AKTIVNĚ ZŮČASTNIT ZDE!

Páka poplatky



Hyde park: Absurdní poplatky už nejsou problém. Souhlasíte?

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16467137360

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,1550
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4670
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8270
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3610
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,6875
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4000
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0552
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více