Hyde park - Elektronická evidence tržeb je absurdita, říká čtenář


02. 04. 2019  00:26     Miroslav Zeman     komentáře (0)

ÚTERNÍ SERIÁL - HYDE PARK: Elektronická evidence tržeb je podle čtenáře největší absurditou. Zavádí jen poctivým podnikatelům nesmyslné náklady a povinnosti. Jaké je stanovisko naší redakce k tomuto názoru? ČTĚTE DÁLE!

Hyde park - Elektronická evidence tržeb je absurdita, říká čtenář




Elektronická evidence tržeb je zatím nejbedlivěji sledované opatření proti daňových únikům se kterým přišel bývalý ministr financí a současný předseda vlády Andrej Babiš. Už od počátku se však také jedná o velmi kontroverzní téma. Někteří podnikatelé se taví silně proti. Ve veřejnosti však převládají spíše souhlasné názory. Ať už se jedná o opatření kontroverzní, nebo více či méně konsensuální, je to jeden z vážných pokusů, jak skutečně omezí daňové úniky v oblasti prodeje drobného zboží a služeb. A dá se konstatovat, že opatření skutečně funguje.

Komentář Jardy Šetla:

Dobrý den, víte že absurditou roku se stalo v minulosti kontrolní hlášení u DPH? Podle nějaké ankety je tenhle nesmysl nejabsurdnější podle podnikatelů. Já bych přidal ještě jeden návrh, který je podle mě ještě absurdnější. EET, neboli elektronická evidence tržeb. Je to největší buzerace jakou kdy tady která vláda zavedla. Postihla všechny poctivé podnikatele, kteří jsou na tom špatně, protože nemají peníze na takové výmysly. Dovede si někdo představit, jak je šílený za každý pivo vydávat elektronickou účtenku a každej prd deseti korun, kterých mám za měsíc stovky a stovky. Co si na kom asi vezmu, abych podváděl u deseti korun na daních? Totální nesmysl, který nikdo nedomyslel. A ty velký si budou dál bohatě krást a užívat si.

Reakce našeho serveru:

Dobrý den,

samozřejmě chápeme Vaše argumenty a výhrady. Už jen protože nic není černobílé a každý má nebo může mít jiný názor či postoj vyplývající z jeho konkrétních reálných zkušeností, ze jeho zájmů, postavení apod. I Váš postoj je tak logický a je třeba ho brát vážně. Na druhou stranu jsme v situaci, kdy všichni voláme po řešení dlouhodobého problému krácení daní a podvodů a logicky, pokud má být tento boj účinný, musí se zapojit všichni do jeho řešení. Třeba už jen tím, že budou vyplňovat nesmyslné formuláře, nebo posílat účtenky. Pokud jste totiž řádným plátcem daní ve Vaší hospodě, pak by Vás mělo znepokojovat, pokud kolega z vedlejší hospody daně neodvádí a tím si snižuje daňový základ a může tak mít i nižší ceny než Vy. To je typický příklad. Pokud budou plnit povinnosti s elektronickou evidencí tržeb všichni, včetně samozřejmě těch poctivých, nemůže následně dojít ke znevýhodnění toho poctivého na trhu. 

Myslím, že EET se v průběhu těch tří let poměrně dobře zabydlelo a podnikatelé i veřejnost si na ně zvykly. Navíc tento systém prokazatelně vedl k vyššímu výběru daní i k vyšší spravedlnosti ve výběru daní..

SPECIÁL O ELEKTRONICKÉ EVIDENCI TRŽEB - EET NALEZNETE ZDE!

Elektronická evidence tržeb se stává realitou i v České republice

Elektronická evidence tržeb EET. Jaký je její smysl a jak bude fungovat?

Elektronická evidence tržeb. Jaké budou povinnosti podnikatelů?

Elektronický evidence tržeb. Bič na nepoctivé podnikatele?

Elektronická evidence tržeb. Spolu s evidencí se restauracím snížila DPH

Elektronická evidence tržeb. Funguje nejen v Chorvatsku

Elektronická evidence tržeb. Příležitost a téma boje opozice a vlády

Elektronická evidence tržeb. Živnostníci a podnikatelé jsou proti. Ale jen někteří

Elektronická evidence tržeb by měla začít fungovat už od podzimu

Elektronická evidence tržeb. Vítězství Babiše a ANO



Hyde park - Elektronická evidence tržeb je absurdita, říká čtenář

Diskutovat (0)