Hyde Park:
polemika čtenáře s redaktorem - o smyslu boje proti poplatkům


10. 03. 2020  02:07     Miroslav Zeman     komentáře (0)

ÚTERNÍ SERIÁL - HYDE PARK: Čtenář našeho serveru vyjádřil pochybnosti, zda má vůbec smysl bojovat proti poplatkům a problematickým věcem ve světě bankovnictví.

Hyde Park: polemika čtenáře s redaktorem - o smyslu boje proti poplatkům




Skepse některých čtenářů je pochopitelná. Mnoho z lidí a současně klientů bank se dostává stále do nepříjemných situací ve vztahu ke své bance. Někomu je naúčtován poplatek, o kterém nevěděl nebo je někdy naúčtován neoprávněně, jindy zase je klientovi vnucena služba, kterou nepoužije nebo ani není pro něj určena. Na druhou stranu je třeba si uvědomit, že i přes dílčí problémy se bankovnictví mění obrovským tempem a můžeme říci, že i pozitivním směrem.

Stížnost či postesk čtenáře:

Dobrý den, jsem jedním z nespokojených klientů banky, která mě při předčasném splacení hypotéky obrala o desetitisíce korun, nevychází mi jakkoliv vstříc, a dokonce jakýkoliv problém vykládá v můj neprospěch a vždy se věří bankovní úřednici, která chybu udělala. Myslíte si, že má vůbec vaše činnost nějaký smysl? Jste opravdu tak naivní, že si myslíte, že sami proti bankám a monopolům můžete nad jejích chováním k nám všem zvítězit a tyto molochy porazit? Vždyť oni si z vás, stejně jako ze svých klientů, dělají dobrý den a jste jim tak akorát k smíchu. Měli byste upřímně říct, že lidi musí přístup bank z pozice panstva či nadřezeného prostě skousnout. Obyčejný člověk nemá v této zemi vůbec žádná práva a nemůže se ani ničeho domoct. Radím vám dobře. Už toho nechte, řekněte lidem, že se prostě s bankama nedá nic dělat a zavřete krám, ať dál neohlupujete lidi, že můžou s poplatkama a chováním bank opravdu něco udělat.

Reakce redaktora:

Vážený pane, děkujeme za Váš příspěvek, ze kterého je cítit určitá hořkost z Vaší konkrétní nepříjemné zkušenosti s Vaší bankou. Váš názor je tak ovlivněn tímto posledním zážitkem a ani se Vám upřímně nedivím. Na druhou stranu, pokud se o věc budete dále zajímat, tak zjistíte, že náš server www.BankovniPoplatky.cz udělal neskutečný kus práce v kultivaci prostředí mezi bankami a jejich klienty. Výsledkem jsou i konkrétní změny, které  v posledních letech v bankovnictví nastaly. Vzpomeňte si například na masové rušení Nejabsurdnějších bankovních poplatků, ke kterým banky z velké části přistoupily. To vše na základě masové ankety našich čtenářů jejíž výsledky banky vyslyšely a dokonce vyslišet musely. Vezměte si vstup bezpoplatkových bank. Bezpoplatkovost je jedním z největších a nejefektivnějších nástrojů, jak získat nebo dokonce přebrat klienta velké poplatkové bance. Dovolím si tvrdit, že i to je výsledek naší práce. S kritikou poplatků a přístupu bank jsme začali již v roce 2005. Od té doby jsme ze strany bank i veřejnosti velmi sledovaným médiem. V tehdejší době se skutečně naše práce a snaha dala přirovnat k budování "vzdušných zámků". Uplynulo patnáct let a situace v našem bankovnictví je diametrálně odlišná a dovolím si říci, že k lepšímu.

Nepropadejte tedy zklamání a naopak se s námi zapojte do práce a boje proti zbytečným či absurdním poplatkům ZDE a proti neférovému přístupu některých bank. Uvidíte, že za dalších několik let bude mít i Vaše snaha pozitivní výsledky.

 

Další díly našeho HYDE PARKU naleznete ZDE!



Hyde Park: polemika čtenáře s redaktorem - o smyslu boje proti poplatkům

Diskutovat (0)